ТЕСТ: Ще успеете ли да изпълните обещанията си за новата година?

1. Вярвате ли, че съставяйки списък с новогодишни обещания и цели, по-лесно ще можете да ги осъществите?

а) О, да, разбира се. Самият факт, че когато свършиш нещо и го отбележиш с тикче или задраскаш - е много мотивиращ.

б) Мисля, че донякъде помага, защото така човек може да проследи прогреса си - какво е осъществил, какво му предстои и т.н.

в) Честно казано, не вярвам, че помага. Каква е разликата между това да си напишеш целите и просто да ги помниш.

2. Всяка година ли си съставяте списък с обещания, които искате да изпълните през следващата?

а) Да, това ми е като традиция - последната седмица на годината да си правя равносметка за изминалата и да си поставя цели за следващата.

б) Да, но не съставям списък, а по-скоро само размишлявам върху това какво искам да постигна догодина.

в) Не, никога не съм се замислял/а да правя такива списъци. Според мен е напълно безсмислено и никога няма резултат - точно както обещанието, че в понеделник тръгвате на фитнес.

3. Какво най-много ви мотивира да изпълнявате обещанията, които сте дали пред себе си?

а) Желанието ми да се себеусъвършенствам и развивам - това е най-голямата ми мотивация.

б) Успехът на хората около мен. Когато видя, че най-добрите ми приятели просперират, независимо дали в професионален, или в личен план, това най-много може да ме мотивира, защото и аз искам да успявам като тях.

в) Честно казано, не съм много амбициозен/на. Съответно ми е много трудно да изпълнявам обещания, да спазвам крайни срокове ида постигам някакви положителни за мен резултати.

4. Колко пъти ви се е случвало да изпълните всички ваши цели, които сте си поставили за годината?

а) Почти винаги успявам да осъществя всичко, каквото съм си обещал/а.

б) Рядко успявам всичко да изпълня, но това е, защото съм много амбициозен/на и много цели си поставям.

в) Почти нищо не успявам да постигна от целите си, но въпреки това продължавам да се опитвам и не се отказвам.

5. Четете ли мотивационни книги и слушате ли конференции и диксусии за това как да бъдем успешни?

а) Да, всеки чужд опит е полезен за мен.

б) Много рядко, ако лекторите ми се струват интересни.

в) Не, смятам, че това е загуба на време. При всеки човек нещата се развиват по различно време и начин. Някои може да са станали милионери на 20 г., други пък могат да си купят къща чак когато са на 50 г.

6. Предимно в каква насока са целите, които си поставяте за новата година?

а) Предимно в личен план. Искам да имам повече време със семейството, защото заради работата ми често отсъствам от вкъщи.

б) В личен план - искам да пътувам повече, по-често да се срещам с приятели и повече да се грижа за здравето си. Общо взето, да се себеусъвършенствам. 

в) По-скоро в професионален. Бих искал/а
да се развивам в работата си, да имам повече влияние сред колегите и по-големи отговорности, съответно и
да получа повишение.

7. Колко пъти ви се е случвало да изпълните всички цели, които сте си поставили за годината? 

а) Винаги успявам да осъществя всичко, каквото съм си обещал/а.

б) Рядко, но това е, защото съм много амбициозен/на и много цели си поставям. 

в) Почти никога, но въпреки това продължавам да се опитвам и не се отказвам.

Най-много отговори "а":

Със сигурност ще успеете да осъществите всички онези обещания, които сте направили за предстоящата година. Вие сте абсолютен пример за това как един мотивиран човек може да изкачва върхове непрекъснато. Амбициозни сте, оправни сте и имате силна воля и дисциплина - това са все ценни качества, които ви помагат в живота.

Най-много отговори "б":

Вие сте абсолютно способни да изпълните всички цели, които сте си поставили за новата 2024 година. Може би ви трябва малко повече воля и желание и със сигурност ще постигнете желаните резултати. Не се отказвайте от целите си само защото ви отнемат много време, за да ги осъществите, или пък ви се струват невъзможни. Хубавите неща не стават на момента.

Най-много отговори "в":

Най-вероятно вие сте от хората, които не са толкова мотивирани, затова и по-трудно ще осъществите новогодишните си обещания. Това, разбира се, не трябва да ви отказва и отчайва. Просто си поставете такива цели, които са наистина достижими. Не правете списъка си дълъг, по-добре добавяйте по едно обещание чак след като сте изпълнили предишното. Така в един момент ще видите колко сте постигнали и това ще ви мотивира.

Как да осъществите целите си?

С идването на Нова година всеки иска, или не иска си прави равносметка за това какво му се е случило, какво е преживал и какво е постигнал. Тогава идва и моментът, когато много хора се захващат с новогодишните си обещания и цели. Ето иняколко съвета как да ги изпълните:

1. Бъдете реалистични. Хубаво е да сте мотивирани, но понякога свръхамбицията по-скоро ви пречи, отколкото помага. Ето защо отначало си поставете цели, които знаете, че наистина са постижими.

2. Не се отказвайте, ако се проваляте. Никой не е постигнал успеха си с лежене на дивана. Затова, когато се опитвате да изпълните някоя цел, която сте си поставили, но така и не се осъществява, недейте да сеотказвате. Дайте си време, не прибързвайте и най-вече имайте търпение и постоянство. Ако искате например да се издигнете в работатаси, трябва да положите много усилияи със сигурност няма да стане на секундата.

3. Създайте сирутина. Постоянството е от ключово значение за формирането на навици. Затова ако в списъка си стевключили това, че искате да водите по-здравословен начин на живот през новата година, то рутината ще ви помогне. Създайте си хранителни навици - пиене на повече вода, консумиране на повече плодове и зеленчуци, като може да включите и физическите упражнения.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Великденски вицове и смешки
Има ли връзка между Христос и египетските пирамиди?
Христос воскресе, скъпи читатели!
Честито Възкресение Христово!
Подкаст: Криели от Деси Бакърджиева, че прапрабаба й била актриса, разбрала от учебник във ВИТИЗ

Напишете дума/думи за търсене