Христо Стоичков дарява уникални реликви на любимия си актьор Иван Иванов

Кадър от лентата "Стоичков"

"Всичко е любов" е филм №1 за Камата, дарява на идола си екипа от първата ни победа на световно

Изключително тежко приема кончината на любимия си актьор Иван Иванов футболната легенда Христо Стоичков. Камата многократно е споделял, че именно филмът "Всичко е любов" го е мотивирал като юноша. Дори се е асоциирал с главния герой от лентата Радо.

През 2012 година Стоичков подарява две уникални футболни реликви на своя идол Иван Иванов. Това са легендарните бутонки, с които вкарва първия гол на митологизираното за нас световно първенство по футбол в САЩ през 1994 г. Специално за Иван Иванов е подарена в рамка и фланелката на Ицо от въпросната среща - 4:0 над Гърция. Камата открива резултата от дузпа, пронизвайки гръцкия вратар Илиас Атмацидис на стадиона в Чикаго. Това е и историческата първа победа за България на световни финали.

Ицо вкарва първия гол в САЩ '94 от дузпа в гръцката врата
Ицо вкарва първия гол в САЩ '94 от дузпа в гръцката врата

Жестът на футболиста към филмовата звезда се случва публично след премиерата на документалната лента "Стоичков". В нея участие взема и Иван Иванов, който записва кадри заедно със Стоичков. Камата кани актьора на сцената на зала 1 в НДК, за да му връчи ценния армаган.

Стоичков подарява фланелката си от САЩ`94 на Иван Иванов
Стоичков подарява фланелката си от САЩ`94 на Иван Иванов

"Аз имах две възможности в живота си - или да ставам бандит, или да съм футболист. И аз избрах второто", казва тогава носителят на "Златната топка", признавайки, че най-силното вдъхновение за кариерата му е именно героят на Иван Иванов.

"България Днес" научи, че след кончината на обичания актьор има идея двете футболни реликви да бъдат върнати от семейството му в личния музей на Христо Стоичков, който той откри в София в края на миналата година. В сряда вечер Камата направи емоционално сбогуване с Иван Иванов.

Една от последните срещи на двете легенди
Една от последните срещи на двете легенди

"Любовта никога не умира! И ти така, бате Иване! Светъл да е пътят ти, както всичко, което правеше, беше под светлината на прожекторите! Ти беше моето вдъхновение! Ти беше моята пътеводна светлина, която ме водеше през годините! Знам, че ти винаги ще си сред нас, само си от другата страна! ВСИЧКО Е ЛЮБОВ", написа Стоичков в социалните мрежи.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене