Актьорът Сам Уотърстън напуска сериала "Закон и ред" след над 400 епизода

Сам Уотърстън

Актьорът Сам Уотърстън, който от средата на 90-те години на миналия век играе острия и безкомпромисен окръжен прокурор в сериала "Закон и ред", се оттегля, предаде Асошиейтед прес.

Последният епизод за героя Джак Маккой, в който се превъплъщава Уотърстън, ще бъде на 22 февруари, съобщиха от Ен Би Си. Актьорът участва в повече от 400 епизода на полицейската драма, като за ролята си печели награда на Гилдията на екранните актьори в САЩ , а също има номинации за "Еми" и "Златен глобус".

"Настъпи моментът да продължа напред и да взема Джак Маккой със себе си", казва Уотърстън в разпространено изявление. "Има тъга в напускането, но съм твърде любопитен какво ще последва. Един актьор не иска да си позволи да се чувства прекалено удобно".

На Тони Голдуин е поверен образът на новия окръжен прокурор, отбелязва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Сам Уотърстън започва актьорската си кариера като театрален актьор в Ню Йорк с редица роли в пиеси на Шекспир, сред които Лир, Хамлет, Полоний и доста други. Играе също така във "Великият Гетсби" от 1974 г. с Робърт Редфорд, в "Стъклената менажерия" по Тенеси Уилямс с Катрин Хепбърн.

83-годишният Уотърстън се присъединява към "Закон и ред" в четвъртия сезон през 1994 г. и остава до спирането на сериала през 2010 г., а след това е част от екипа и при завръщането му на малкия екран, отбелязва Асошиейтед прес.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене