Кирил Маричков бил в депресия на върха на славата, сестрата на Валери Петров го спасила

Кирил Маричков

Сестрата на поета Валери Петров е помогнала на Кирил Маричков да се избави от депресията, в която изпаднал на върха на славата си.

Легендарният музикант от "Щурците" не крие, че е имал проблем, наложило са да мине на медикаменти. По това време едно беше хапчето - диазепам, прави те на парцал, не те лекува от депресията, разказа Маричков пред Петя Дикова тази сутрин по Би Ти Ви.

Тогава се появи Ева Меворах, сестрата на Валери Петров, беше близка приятелка на майка ми, връща лентата той. Тя му дала прост метод - когато съм добре, да си записвам "Аз бях добре", по два пъти на ден. И когато съм зле, също да го записвам. И си казвам "Ами сега съм добре, я да го запиша". Когато се чувствам наистина кофти, и него си записвам. И така видях, че всъщност наистина аз през повечето време се чувствам добре, описа Маричков.

Накрая ми помогна и една рецепта на Георги Димков и окончателно се излекувах, сподели "щурецът". Имам чувството обаче, че напоследък пак трябва да я пия, имам тревожност - отвратителни неща се случват по света, хората са разделени навсякъде и у нас, войната на Русия в Украйна, сега в Израел ... Не ми се струва, че нещата вървят на добре.

Чудовището, което предизвиква тези неща, май в крайна сметка е интернет, защото 90% от човечеството е непросветено и е лесно за манипулиране, анализира Маричков. Така всякакви фалшиви новини, идиотщини и мощни начини за манипулиране стигат през интернет до хората. Много неща са измислени за добро, но се превръщат в своята противоположност, заключи той.

Днес пея по-добре, отколокото когато бях на 20 години, гласът ми изобщо не е загубен, направи Кирил Маричков равносметка в навечерието на своята 80-годишнина. Юбилеят му е през октомври. Предстоят му два големи големи концерта на "Фондацията" и турне в САЩ. А щастието е хората да пеят текстовете ти, да те спират по улицата и да ти споделят, че например са се оженили на твоя песен, описа той.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене