Черно, но не с бяло, а със слонова кост - класиката за Невена Николова, показа я и в Цюрих

Невена е най-успешната българска дизайнерка зад граница.

Дизайнерката живее между България, Великобритания и Швейцария, нейни тоалети има и в Сингапур

Колекция, която може да се носи както с елегантни високи токчета, така и с ниски спортни обувки, е новото предложения на Невена Николова, което ще бъде представено следващия месец. Тя е прет-а-порте, но всяка дреха носи елементи от откутюр. Най-успешната българска дизайнерка зад граница живее и твори между Великобритания, Швейцария и България. Съвсем отскоро нейни тоалети висша мода се предлагат и в два луксозни бутика в Сингапур, а клиентите, които са почитатели на нейните колекции, са от цял свят.

Невена прави фотосесията с новите модели в Цюрих между двете сгради на Музея на изкуствата. Избира ги, защото е впечатлена от архитектурата, впоследствие разбира, че старата сграда е дело на швейцарски архитекти, а новата - на английски.

Невена показва и по-спортна линия.
Невена показва и по-спортна линия.

Дизайнерката е една от първите в този бизнес в България, която активно работи за популяризирането на устойчивата мода. И създава тоалетите си с мисъл за опазване на планетата. “Разумното поведение в модата в никакъв случай не е за сметка на красотата”, казва тя. Фокусирала се е върху реализацията на тоалети, които да имат максимална носимост, устойчива във времето колекция, която не е подвластна на тенденциите. Категорична е, че иска всички нейни тоалети да са непреходни, могат да се носят години наред, а ако жената има промяна в килограмите, дрехата може да се преправи и да продължи да се използва. Дизайнът е създаден така, че тоалетите да пасват на различни фигури и своя модел да открият както нисичките, така и много високите жени.

Черното никога няма да излезе от мода.
Черното никога няма да излезе от мода.

Едно от най-важните условия дрехата да има дълъг живот е материята да бъде от изключително високо качество. За целта Невена Николова използва дълго търсена дантела, която е тествана при различни условия. За жените, които често пътуват, огромният плюс е, че се глади само веднъж - след пране, и не се налага повече дори когато е била прибрана в куфар. Дори и да са се появили леки гънки, след като се сложи на закачалка до час дрехата е върнала перфектния си вид. Материята е дишаща, което създава комфорт дори в най-големите жеги. Друго сериозно преимущество на тоалетите от тази дантела е, че не са ограничени за носене само през един сезон. Подходящи са за цялата година, а тъй като не са твърде разголени, стават дори за големите студове.

Цвят пудра е сред налаганите от дизайнерката.
Цвят пудра е сред налаганите от дизайнерката.

Цветовата гама, която лансира Невена, също е непреходна. Класическото черно никога няма да излезе от мода и стои перфектно за всякакви случаи. Вместо снежнобяло дизайнерката залага на слонова кост, защото отива на всеки тен на кожата и различни цветове на косата. Цвят пудра, крем брюле и гълъбовосиво са останалите тонове, които дават свободата да се правят различни комбинации с други дрехи в гардероба и все да са в тренда. Специални цветове за тоалети по поръчка са тюркоаз, корал, метличина и циклама.

Тоалетите могат да се носят и с равни подметки.
Тоалетите могат да се носят и с равни подметки.

“Заради динамичния начин на живот често се налага да сменяме по няколко пъти облеклото си за един ден. Затова тези дрехи трябва да могат да се носят както с високи токчета, така и с равни подметки. Ниските обувки са задължителен елемент във всекидневието, може да са маратонки или тип “балеринки”, казва Невена. Това дава възможност и на абитуриентките да свалят високите обувки, и да танцуват в разгара на вечерта с удобни маратонки, без да има стилово разминаване между роклята и ниската обувка. Освен това след бала моделът може да продължи да се носи за различни поводи, включително през деня.

Дрехите от две части пък дават възможност за различни комбинации. Дантелените блузи могат да се носят с дънки, кожени поли и панталони, вълна и кашмир също стоят много добре с дантела. Пола или панталон от тази колекция пък изглежда перфектно, съчетана с риза, а дори и с тишърт.

Сред моделите, които лансира Невена, има къси панталонки, подходящи за дискотека, както и дълги тесни панталони или чарлстони. Крачолите може да са до глезена или до земята. Полите са с А-образна кройка, леко или силно разкроени. Дължините са няколко - до средата на бедрото, до коляното, над и под него, както и до глезена. Блузите са къси малко над пъпа, до талията и до средата на ханша и могат да са без ръкави, с 3/4 ръкав или дълъг.

Освен дантелените тоалети Невена вкарва и една малко по-различна линия - по-спортни поли и суитшърти, които са от висококачествени материали, което позволява да се носят и с високи елегантни обувки.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене