Андрияна Петкова е новият директор на НДК

Членовете на новото ръководство на НДК са избрали Андрияна Петкова за изпълнителен директор
Снимка: Фейсбук/ Andriana Petkova

Националният дворец на културата (НДК) има ново ръководство, съобщиха от Министерството на културата. Членовете на Управителния съвет са вписани в Търговския регистър. Те за избрани с конкурс.

Като представители на държавата са вписани Андрияна Петкова, Десислав Данов и Нина Найденова. Независимите членове са Иванка Веселинова и Надя Миронова.

На първото си заседание членовете на новото ръководство на НДК са избрали Петкова за изпълнителен директор, а Веселинова - за председател на Съвета на директорите.

Андрияна Петкова е завършила факултета по „Управление и администрация" към Университета по национално и световно стопанство със специалност „Маркетинг и мениджмънт". В продължение на 14 години е издател на собствено списание за дизайн. Заедно с това организира над 30 самостоятелни изложби на съвременно българско изкуство из цял свят, а по същото време инициира и наградите „Славяна" за цялостно творчество в живописта под егидата на президента на Република България.

В продължение на 12 години се развива професионално в сферата на бизнеса. А през 2020 г. създава първата стрийминг платформа за сценични изкуства - 7Arts.bg, в която българската публика има достъп до любимите си театрални, оперни, кино, фолклорни и балетни заглавия.

Заедно с новоизбрания Съвет на директорите ще работят активно за развитието на НДК и обновяването на стратегията за превръщането му в средище за културни, социални и образователни дейности чрез осигуряване на широк достъп.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене