Ивана на 55: Харесвам бръчиците си

Закъснях за партито на рождения си ден

Коя е тя

Ивана е родена на 31 януари 1969 година в Айтос. Всички в нейния род са музиканти, като най-голямо влияние върху нея има баща й. Той е известен акордеонист. Твърди се, че Ивана е била едва на 4-5 години, когато е запяла.

Певицата е завършила специалност "Финанси" в Стопанската академия в Свищов, но не е работила нито един ден по специалността си. По време на следването си се омъжила и през 1993 г. родила дъщеря си Теодора. Първият й хит е "100 патрона", който излиза през 1999 г.

"Обяснения не давам" и "Не давам да се даваме" са част от девизите на попфолк дивата.

- Звучите много дрезгаво, защо?

- Много съм болна и ми трябва време, за да възстановя гласа си. Аз много разчитам на него.

- Закъсняхте за партито на рождения си ден?

- Така е, хванахте ме. По принцип никога не закъснявам, но този път така се случи. Прекрасен празник беше. Аз импровизирам до последния момент, защото имам много участия, но моите приятели ме познават и не ми се сърдят. Затова на много хора им се обадих в последния момент. Те дойдоха, защото ме обичат.

- Все пак да закъснеете за партито не е много възпитано.

- Въпреки че закъснях доста, хората ме посрещнаха с аплодисменти и това беше едно от най-хубавите неща, които са ми са се случвали досега. Просто защото бяха с мен и се забавляваха. Закъснението не съм го направила, защото се чувствам известна или нещо такова. Просто така се случи. На участия никога не закъснявам.

- А хората не се ли изнервиха?

- По това разбирам кои са истинските ми приятели. Ако закъснея, те никога няма да ми се разсърдят за подобно нещо, защото знаят, че давам всичко от себе си за тях. По едно време дори майка ми звънна да ме пита дали имам намерение въобще да идвам тази вечер.

- Къде беше партито?

- В едно заведение в Пловдив. "Рибарника" - едно от най-елитните в града. Дойдоха и фенове, и почитатели и всички се забавлявахме доста добре.

- Кои бяха на партито?

- Хора, с които се познаваме от години, но и хора, които скоро са навлезли в живота ми. Имаше много музика, много осветление, направо ме изненадаха тези мои гости. Ако питате за известни личности - нямаше.

- Пяхте ли?

- Що за въпрос? Разбира се, че пях, но не много, защото бях поканила колеги музиканти, които да отговарят за музиката. Росица Пейчева беше там с хубава народно музика и не исках акцентът да е върху мен. Изпях много по-малко, отколкото очакваха гостите, но по-скоро исках аз да се забавлявам и аз да поръчвам музиката. На участия това няма как да стане. Това се случва само на партита, където всички можем да се отпуснем и да бъдем себе си.

- Всичко на купона бе в червено - дори стената зад вас?

- Да, исках всичко да бъде в червено и да ми подарят червени рози. Дрескодът също беше в червено, както и тортата. Аз обаче не можах да си намеря подходящ червен тоалет, но за сметка на това в момента вкъщи има над 150 червени рози. Те са разположени в целия ми хол и дават много приятен аромат.

- На 55 години изглеждате перфектно. Каква е тайната?

- Ако ме питате дали си слагам някакви изкуствени неща - не. Моят външен вид е процес. Това не е нещо, което мога да направя от днес за утре. За последните години успях да редуцирам щитовидната си жлеза, справих се с доста метаболитни проблеми, започнах едно балансирано хранене, което ми стана начин на живот.

- Спазвате ли диети?

- Отдавна приключих с темата "диети". Когато мозъкът ми чуе думата "диета", той казва, че това е невъзможно, и тогава ми се яде два пъти повече.

- Все пак доста тренирате?

- О, да, още от миналата година. Ходих на въздушна йога доста време, но в момента се занимавам с други неща. Сега основно се занимавам с пилатес и обикновена йога.

- Този перфектен вид не е от природата?

- Разбира се. Слагам съвсем малко ботокс, който се нарича "бейби ботокс" и е най-безвредния. Аз не желая да си бетонирам челото или лицето. Искам да се виждат бръчиците ми, които си ги харесвам. Взимам различни аминокиселини, но това са леки неща. Важна е хидратацията. Само не мога да се науча да пия вода.

- Вие сте от 25 години на сцената, това не е ли изморително?

- Аз започнах в "Пайнер" на 30, но всъщност съм започнала на 16 с баща ми. В онези години се работеше докъм 11 и на следващия ден можех да отида на училище. Така че годините са много повече от 25.

- Но все пак е изморително?

- Когато ти е ново, интересно, искаш да дадеш повече, отколкото ти е необходимо, това не е така. Страстта и адреналинът те държат във форма. То не е само за пеенето. Понякога условията на труд не са подходящи. Понякога музикалната апаратура не е подходяща, но когато излезеш на сцената, ти не можеш да се сърдиш на никого, защото никой не ти е виновен.

- Пътуването от място на място не ви ли притеснява?

- Знаете ли, наскоро установих, че аз нямам дори плейбеци на повечето си песни. Всичко пея на живо. За мен това е правилният начин на пеене. Пътуването не ме изморява по никакъв начин.

- Коя е най-любимата ви песен?

- Може би "Полужива". В нея се пее: "Без отрова ме отравяш, без окови ме оковаваш. Всеки път ме разболяваш, полужива ме оставяш". С времето я смених като аранжимент и на участия я пея по съвсем различен начин, но това е любимата ми песен.

- Направихте с Цеца огромен концерт в Благоевград.

- Това е един от паметните концерти в живота ми. За втори път съм на една сцена с Цеца, но тази година имахме шанс да се видим очи в очи за някакъв промеждутък от 5 минути. Говорихме си наши неща, женски. Въобще не е ставало дума за музика. Просто като две приятелки. Аз говорех на български, а тя на сръбски и се разбрахме. Усетих я много близка, много истинска, много човечна и много ценна. Много уверена и без сценична треска.

- Вие изпитвате ли сценична треска?

- Аз 10 минути преди сцена винаги казвам на колегите: "Моля ви, не ме пипайте. Не ви чувам и не ви виждам". Докато Цеца излъчваше такова едно огромно спокойствие и увереност, че направо й завидях.

- Какво искате точно в този момент?

- Да ми почива гласът и да не говоря.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Характеристики на 5-те вида лидери
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене