Мъжът на Ема Стоун й помогнал да не се срамува от секса в киното

Актрисата е фаворит за “Оскар” заради новата си роля.

Актрисата вече получи "Златен глобус" и е фаворит за "Оскар" с "Клети създания"

По всичко личи, че Ема Стоун преживява едни от най-добрите дни в актьорската си кариера. Дори да не получи “Оскар” за главна женска роля, тя вече се наслади на толкова много други награди и похвали за образа на Бела, който прави в последния си филм “Клети създания”, че спокойно може да мине и без тази на Американската филмова академия. Още повече че тя вече има такава статуетка за участието си в мюзикъла “Страната Ла-ла-ла” преди осем години. Даже веднъж призна, че дала този “Оскар” на майка си, която има голяма заслуга тя да стане актриса.

Сега, получавайки “Златен глобус” за ролята си на Бела, тя пък благодари на своя съпруг Дейв Маккери. Оказва се, че 38-годишният комик, писател и режисьор е помогнал на жена си да се освободи от някои свои стари демони и да направи запомнящо се представяне в “Клети създания”. Сексът е важна част от сюжета на героинята ѝ – починала жена, съживена с мозъка на неродено дете. Чрез него тя се научава да разбира тялото си и как другите го възприемат. Според някои филмови критици обаче

секссцените са толкова много и натрапчиви,

че той губи от това, тъй като отдавна сме преживели сексуалната революция.

В Англия даже поставиха условие някои части от филма да бъдат редактирани, преди да бъде пуснат по кината, и то само за зрители над 18 г. Става въпрос за момент от филма, в който Бела отива в Париж, за да работи като проститутка. На един от сеансите ѝ се появяват две момчета, след като баща им я е наел да ги научи как да правят секс. Британският борд за филмова класификация настоя тези сцени да бъдат премахнати, позовавайки се на законодателство, което забранява сексуална активност в присъствието на деца.

“Аз не съм човек, който иска да бъде гол през цялото време, но съм човек, който иска да почете героинята си възможно най-пълно”, обясни 35-годишната актриса пред Би Би Си. Тя призна, че този аспект от изграждането на образа на Бела е бил широко дискутиран в снимачния екип още от самото създаване на филма. “Очевидно е, че сексът е огромна част от нейния опит и израстване, както е и за повечето хора в живота. Бела е напълно свободна и без срам от тялото си. Тя не знае да се срамува от тези неща, да ги прикрива или да не се гмурка в пълното изживяване. Така че не искахме камерата да избяга от това, казвайки си: “Добре, просто ще изрежем всичко това, защото нашето общество функционира по определен начин”. Това ми се стори като липса на честност по отношение на това коя е Бела”, посочи Ема Стоун.

Дълги години тя отказва да участва в голи сцени, защото се страхува, че родителите ѝ не биха го разбрали, ще се срамуват и ще спрат да общуват с нея пълноценно.

“Срамът беше адски наркотик за мен

Мисля, че заради мястото, където бях отгледана, ми беше вменено какво е правилно или какво е грешно. За много неща се чувствах виновна или се срамувах”, сподели актрисата. Като малка страда от паникатаки, заради които се налага около две години да учи вкъщи. Тъй като винаги е обичала да изпълнява скечове, я записват в музикална театрална школа с надеждата да преодолее психологическите си пропадания. Заниманията в нея не само ѝ помагат, но и водят до получаване на първи роли в театрални постановки, когато е на 11 години. Включва се и в комедийна трупа и още преди да стане на 15 г., е убедена, че трябва да напусне родната Аризона и да се отправи към Холивуд.

Първоначално родителите ѝ не гледат сериозно на тези нейни намерения и я записват в католическа гимназия. Изкарва в нея обаче само половин година. Чувства се нещастна и прави презентация “Проект Холивуд”, с която се надява този път да убеди семейството си да я подкрепи да преследва голямата си мечта. В крайна сметка успява и с майка ѝ се местят да живеят в Лос Анджелис, където 15-годишната Ема започва да се явява на кастинги за различни роли. Преминава през телевизионни шоупрограми и сериали, преди през 2007 г. да направи дебют в киното с участие в тийнейджърска комедия. Добрата ѝ игра е забелязана и започват да я канят в различни по-значими продукции. Получава първите си номинации за “Златен глобус” и “Оскар” през 2014 г. и две години по-късно взема първата си златна статуетка.

“Файненшъл таймс” отбелязва, че успешната кариера на Стоун се дължи на начина, по който тя брилянтно смесва комерсиални участия във филми и работа с наистина интересни режисьори, какъвто е случаят с последния ѝ филм “Клети създания”. В него тя си партнира отново с гръцкия режисьор Йоргос Лантимос, с когото вече имат няколко съвместни проекта. Освен да играе, тя участва и в продуцентския екип, което помага на филма да получи по-голямо финансиране. Затова някои филмови критици нарекоха създаването му

дело на напълно безстрашна актриса,

която прави в него абсолютно зашеметяващо и безапелационно изпълнение.

Звездата продаде дома си за рекордно кратко време

Ема Стоун, която се смята за една от най-добре печелещите актриси в Холивуд в момента, успя да продаде имението си в Лос Анджелис за по-малко от 10 дни. Тя се възползва от шума около последния си филм и го обяви за 3,95 млн. долара, след като през 2019 г. го купи за 2,3 млн. долара.

Агент по недвижими имоти казва пред “Дейли мейл”, че цената на имота е скочила толкова много не само заради славата на Стоун, но и защото тя е направила някои съществени подобрения в него, включително строителство на къща за гости.

Имението се превърна в семеен дом на актрисата. Тя и съпругът ѝ Дейв Маккери се нанесоха в него още преди да се оженят тайно през 2020 година. В него посрещнаха и раждането на дъщеря си Луис на следващата година. За разлика от други холивудски звезди двамата държат личния си живот далеч от светлината на прожекторите. Предпочитат медиите да се занимават с това, което правят на снимачната площадка, а не у дома. Въпреки това близки на двойката разкриват пред списание “Пийпъл”, че Дейв Маккери понякога жертва себе си в името на нейния успех, защото е осъзнал, че за Ема актьорството е важно толкова много, колкото и дишането.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене