Марая Кери, Шер и Лени Кравиц може да влязат в Залата на славата на рокендрола

Шер Снимка: Instagram/@cher

За номинираните ще гласуват повече от 1000 артисти и професионалисти от музикалната индустрия

Мери Джей Блайдж, Марая Кери, Шер, Лени Кравиц, покойната Шиниъд О'Конър, "Оейзис" и Ози Озбърн получиха номинации за въвеждане в Залата на славата на рокендрола.

Ози Озбърн вече има място, но с групата "Блек Сабат", това е първата му индивидуална номинация, припомня БТА.

На крачка от влизането си в респектирания кръг от знаменостости са още хип-хоп дуетът Ерик Би и Раким, група "Форинър", певецът и китарист Питър Фремптън, група "Джейнс Адикшън" и Дейв Матюс бенд, както и денс иконите "Кул енд дъ Генг".

"Като продължиха истинския дух на рокендрола, тези изпълнители създадоха свое собствено звучене, което повлия на поколенията и на безброй други, тръгнали по техните стъпки", каза в изявление Джон Сайкс, председател на Фондацията на Залата на славата на рокендрола.

Десет от 15-те номинирани участват в гласуването за първи път - Марая Кери, Шер, "Форинър", Фремптън, "Кул енд дъ Генг", Кравиц, "Оейзис", О'Конър, Озбърн и Шаде. Шаде, сред чиито софт рок хитове от 80-те години на миналия век са Smooth Operator и The Sweetest Taboo, миналата година беше приета в Залата на славата на авторите на песни.

Марая Кери има 19 хита номер едно в класацията на Билборд за сингли "Хот 100", Мери Джей Блайдж е с осем мултиплатинени албума и девет награди "Грами". Шер е единственият изпълнител, който има песен №1 през всяко от последните шест десетилетия.

Изпълнителите трябва да са издали първия си търговски запис преди поне 25 години, преди да могат да бъдат включени в залата. Церемонията по въвеждането ще се състои в Кливланд през есента.

За номинираните ще гласуват повече от 1000 артисти и професионалисти от музикалната индустрия. Феновете могат да гласуват онлайн или лично в Музея на Залата на славата на рокендрола, като петимата най-добри изпълнители, избрани от публиката, ще бъдат включени в бюлетина на феновете, която ще бъде преброена с останалите професионални бюлетини.

Миналата година Миси Елиът, Уили Нелсън, Шерил Кроу, Чака Кхан, Кейт Буш и покойният Джордж Майкъл бяха някои от изпълнителите, въведени в Залата на славата на рокендрола.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка
Ретрограден Плутон - изкореняване на стари модели на поведение

Напишете дума/думи за търсене