Бивша солистка на „Матиа Базар" е майка на победителката във фестивала в Сан Ремо

Анджелина Манго с наградата в Сан Ремо СНИМКА Инстаграм/angelinamango_

Анджелина Манго, която спечели тазгодишното издание на фестивала на италианската песен в Сан Ремо, е дете на известни изпълнители. Родители на 22-годишното момиче, което победи с песента „Скука", са покойният певец Манго и бившата солистка на групата „Матиа Базар" Лаура Валенте. Навремето тя влезе в известната и в България група на мястото на първата солистка Антонела Руджеро. Майката на Анджелина е родена през 1963 г. в Милано.

Родителите на Анджелина   СНИМКА Инстаграм/lauravalente63
Родителите на Анджелина СНИМКА Инстаграм/lauravalente63

Тя прекара осем години в „Матиа Базар". През 1985 г. среща Пино Манго, който я избира за своя хористка. Тогава пламва и любовта между тях. Междувременно публикува и първия си албум „Време за блус". През 1990 г. Лаура влиза в италианската група, известна с хитове като „Ваканце романе", „Ти сенто" и др. Две години по-късно дори участва на фестивала в Сан Ремо с „Матиа Базар". През 1998 г., когато почива един от членовете на групата – Алдо Стелита, Лаура решава да напусне. Записва сама някои парчета, а през последните години сътрудничи с певицата Лорета Годжи.

Пино Манго, известен с артистичния псевдоним Манго, беше много популярен и обичан италиански певец.

През 2014 г., докато изпълняваше един от най-големите си хитове „Оро" по време на благотворителен концерт, Манго получи инфаркт и почина. „Извинявайте, не се чувствам добре", промълви 60-годишният певец и се свлече на сцената. Смъртта му безспорно беляза дъщеря му Анджелина, която e родена в Маратеа,и която също последва стъпките на родителите си в музиката.

Анджелина с майка си  СНИМКА /lauravalente63
Анджелина с майка си СНИМКА /lauravalente63

Тя прохожда в нея, пеейки в една банда с брат си Филипо, който е барабанист. Става звезда като изпълнителка в тв предаване за откриване на млади таланти „Приятели" по Канале Чинкуе. Много от песните й се въртят непрекъснато по италианските радиостанции, като едно от парчетата й „Ке то дико а фа" стана най-продаваният сингъл в Италия.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
На какво вреди фелациото
Защо крал Чарлз пътува навсякъде с поръчкова тоалетна чиния и плюшено мече?
Искате да сте красиви и здрави? Опитайте тези етерични масла
Измъчената поетеса Тейлър Суифт възпя страданието си в любовта с двоен албум шедьовър (Видео)
4 стъпки до сбъдването на мечта

Напишете дума/думи за търсене