Магията на Йогалатес

Спортът е красота. А кое излъчва повече красота от едно здраво тяло? За жалост все по-малко мъже и жени полагат минимални усилия, за постигане на по-здрава мускулатура.

Фитнесът е добър метод за осъвършенстване на външния вид, но тренировките си остават непреодолима скука за повечето хора. За това опитайте йогалатес - новият вълшебен начин за стопяване на "натрупалите се по празниците" мазнинки, постигане на вътрешна хармония и баланс, както и отърсване от ежедневния стрес.

Йогалатес е съчетание от упражнения по йога и пилатес, създадено от американеца Джонатън Урла през 1997 година, като той го нарича "йогилатес".

По-късно през същата година, обаче австралийката Луис Соломон създава своя версия от упражнения - "йогалатес". Нейното наименование става по-популярно, но реалният произходът на това изкуство си остава мистерия.

Йогалатес се отличава от останалите методи за поддържане на форма със способността си за укрепване на грабначния стълб и таза, чрез усвояване на правилна стойка. Много от нас често усещат болки в гърба от пренатоварване или повече прекарани часове пред компютъра.

Йогалатес постига съвършен баланс между тяло и ум, дишане и движение. Няколко медитационни техники от йогата и невероятната пластичност при пилатеса са съчетани в едно, за да направят вътрешния и външния ни свят по-съвършен и стабилен.

Двайсет минутки йогалатес на ден са достатъчни, за да започнем деня си по-самоуверени и позитивни. И не забравяйте, всеки час по йогалатес завършва със санскритската дума "намасте", което означава "Божественото в мен признава божественото в теб".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене