Можеш ли да нарисуваш вятърна мелница, пита синът на Яна Маринова учениците си в Гана (Видео, обзор)

21-годишният Никола учи международни отношения в Швейцария

21-годишният Никола учи международни отношения в Швейцария

Можеш ли да нарисуваш вятърна мелница, пита децата в Гана синът на актрисата Яна Маринова Никола. Тя публикува половинминутно клипче в социалните мрежи, на което се вижда как 21-годишният мъж преподава на ученици в Африка и ги пита кои са източници на енергия освен водата, след което ги кара да нарисуват вятърна мелница. 

21-годишният Никола учи международни отношения в Швейцария
21-годишният Никола учи международни отношения в Швейцария

Никола съвсем доброволно заминава за един месец в Гана, за да преподава английски език на децата. Там на място обаче се оказва, че няма кой да ги учи и на “Наука”, затова сега е учител и по двата предмета. Всяка вечер той се подготвя по биология, физика, география, за да може да ги обяснява и на учениците. Но освен училищните дейности играе футбол с децата, както и участва в ритуалите на местното население.

Синът на Яна Маринова учи международни отношения в Университета в Сен Гален в Швейцария. Преди това от 14-годишен Никола е живял и учил сам в пансион в Германия, докато майка му и баща му били в България. 

Синът на актрисата Яна Маринова Никола играе футбол с децата в Гана
Снимка: Яна Маринова
Синът на актрисата Яна Маринова Никола играе футбол с децата в Гана Снимка: Яна Маринова

“Когато синът ми споделяше за училището си, винаги ми е правило най-силно впечатление, че дисциплината е желязна, а някои от учителите, които той най-много харесваше, бяха на по двайсетина години, с умения, знания, хъс и увлекателни истории за разказване”, обяснява актрисата. По думите ѝ, ако ученик говори неуважително на учителите, бил наказван с предупреждения, които при неспазване водят до изключване. Учениците биват изгонени без никакво предупреждение за употреба на наркотици, а за употреба на алкохол и неподобаващо поведение имат наказания, водещи до повтаряне на годината. 

Яна Маринова
Яна Маринова

Актрисата е категорична обаче, че това не означава да не можеш да спориш с учителите си по предмета или по морален казус, но само с издържани аргументи и поведение. “И всичко това в демокрация, не в комунизъм. В заключение, мечтая същото да се случи масово в България”, допълва тя. 

Никола участва в ритуалите на местните Видео: Яна Маринова

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак
На какво вреди фелациото
Защо крал Чарлз пътува навсякъде с поръчкова тоалетна чиния и плюшено мече?

Напишете дума/думи за търсене