Брад Пит играе Пилат Понтийски

Холивудският актьор Брад Пит ще изиграе ролята на Пилат Понтийски. В момента звездата води преговори за главната роля в драмата, която ще разкаже библейската история за мъжа, осъдил Христос на смърт чрез разпятие, съобщи сайтът "Деадлайн".

Очаква се съвсем скоро 49-годишният актьор да подпише и договор за участие в новата лента. Сценарист на "Пилат Понтийски" е Вера Бласи, която описва главния герой като "горд, способен римски войн", чиято "арогантност и неспособност да усети набожността на гражданите и омразата му към римските окупатори и техните езически богове го води към катастрофалното решение" да позволи разпъването на Исус.

В лентата ще присъстват герои от Новия завет - Калигула, Йоан Кръстител, Саломе и Мария Магдалена. Припомняме, че Пилат Понтийски е прокуратор на римската провинция Юдея (26-36 г.), по време на управлението на император Тиберий.

Пилат, опасявайки се от бунт, не посмява да отмени смъртната присъда от Синедриона на Исус Христос, след което по ритуален еврейски обичай публично си измива ръцете, за да покаже, че не е виновен за убийството на невинно осъден на смърт чрез разпятие човек.

"Разполагаме с факти от римски и еврейски исторически книги и от четирите Евангелия, а след това имаме възможност да правим предположения, да интерпретираме героя Пилат и да му дадем дилема.

Ако погледнете на това известно събитие от гледната точка на римски губернатор от онова време, ще можете да изследвате тогавашната политика на Юдея и да разберете какво е било да си окупиран от Рим", сподели сценаристката. Брад Пит може и да е сред най-привлекателните актьори в историята на киното, но определено може да се похвали със завиден талант.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Списание "Тайм" обяви списъка си за най-влиятелните личности на 2024 г. (Снимки)
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори

Напишете дума/думи за търсене