Портрети сред минарета и ръкописи

Сдружение „Позор" (www.pozorcompany.com) ви кани на 15 януари (вторник) от 18.00 ч. в зала „Бeзименна", зала „Гъливер" в Център за култура и дебат "Червената къща"
на откриването на

Портрети сред минарета и ръкописи
фотографска изложба с автори Ивелин Маринов и Деница Илиева (Нов български университет)

В рамките на семинар, посветен на библиотеката към джамията в с. Чепинци, Средни Родопи, и следвайки опростената схема „артефакт-пазител-дом на пазителя-естествена среда", в продължение на няколко дни двамата автори документират ежедневието на най-възрастните хора в с. Чепинци (където е разположена единствената джамия с две минарета в България, библиотека с уникални османски и арабски ръкописи, златният Коран), с. Оглед, с. Рибница и с. Грамаде, като отдалечеността от „града" и затишието от хора не прави тези места по-малко вълнуващи кръстопътища за техните посетители. Изложените фотографии се превръщат в допълващ елемент към фестивала „Sofia Menar Film Festival - софийски филмов фестивал за филми от Близкия изток и Северна Африка".

Изложбата може да бъде видяна в периода 16-31 яунари, всеки ден между 15.00 и 19.00 ч., без събота и неделя в зала „Бeзименна", зала „Гъливер".

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене