Дъщерята на президента Румен Радев ще играе в Народния театър

Дарина и колегите й вдигат наздравица с директора на Народния театър - Васил Василев
Снимка: Народен театър

Талантливата дъщеря на президента Румен Радев - Дарина Радева стъпва на сцената на Народния театър "Иван Вазов"!

Красивата девойка е в плановете на режисьора Крис Шарков да играе в спектакъла "Елементарните частици", а репетициите започнаха вчера и останалите актьори от първата ни трупа.

Дарина ще играе с Теодора Духовникова
Снимка: Народен театър
Дарина ще играе с Теодора Духовникова Снимка: Народен театър

Постановката е по романа на Мишел Уелбек, а в нея освен Дарина, участват още: Теодора Духовникова, Жаклин Даскалова, Димитър Николов, Мартин Димитров, Елена Иванова, Славена Зайкова.

Спектакълът е част от Програмата на Народен театър "Иван Вазов" - "Театър+. Театър. Текст. Контекст".

Дарина Радева вече е играла под режисьората на Крис Шарков. Тя участва в спектакъла на НАТФИЗ - "Дон Жуан се връща от война" по текст на Йодьон фон Хорват.

В спектакъла дъщерята на президента влезе в ролята на прелъстена и изоставена от любовника Дон Жуан жена, която след години се среща отново с него (Даниел Кукушев), вече като майка на дъщеря, но е изненадана, че той дори не помни името й. Страстта между двамата отново избуява и става причина легендарният любовник да промени изцяло житейската си нагласа към света и любовта. В постановката миналата година участваха и състудентите на Дарина от т.нар. Златен клас на проф. Пенко Господинов. Сред тях бяха Антония Гюруди, Ивана Крумова, Йоана Димитрова, Нелли Таукчи, Ралица Попова и Силвия Болярска. Всички те ще се дипломират през май, тази година.

Дали участието на Дарина Радева ще е знамение за бъдещо нещо участие в първата ни трупа, предстои да разберем.

Талантливата дъщеря на президента Радев в началото на декември участва и провокативния филм-спектакъл "Сад. Игри по време на Апокалипсис" на режисьорката Касиел Ноа Ашер. В него Радева се целува с друго момиче. Тя и Йоана Димитрова влизат в ролите на дъщерите на графиня Монтриой, която бе изиграна от талантливата Мартина Апостолова.

Касиел Ноа Ашер избира Дарина Радева за проекта, след като я гледала на един изпит. Тогава режисьорката не знаела, че това е дъщерята на президента, но я харесала заради лицето й, таланта й, но най-вече по усещане. Това разказа самата Ашер на пресконференция след прожекцията на филма. "Много добра актриса е, смятам, че е талант, който тепърва ще се развива и ще ни изненадва", сподели Касиел.

"За първи път се запознах на живо с Касиел в бара, малко се поизплаших в първия момент и си викам: Какво ме очаква?", каза от своя страна Дарина Радева. Не се отказала от филм-спектакъла, защото по думите й това е много различно и ново за нея. "Прибираш се и си мислиш вече за следващия ден. Слива ти се реалност с пиеса", добавя още тя за ролята си, като признава, че по време на репетициите имало много викане и сълзи, но си струвало.

"Дарина има характер, който е най-важното в нашата професия. Дано успее и по-нататък", сподели ни Касиел Ноа Ашер.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Малки неща, които ни пречат да отслабнем
Сашо Кадиев и годеницата му вдигат малка сватба - само с най-близките
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка

Напишете дума/думи за търсене