Род Стюарт продаде каталога си за 100 милиона долара

Род Стюарт СНИМКА: Уикипедия

Певецът Род Стюарт продаде издателските и звукозаписните права върху музиката от каталога си за почти 100 милиона долара, съобщи АФП, позовавайки се на Уолстрийт джърнъл. 

За тази сума Iconic Artists Group на бизнесмена Ървинг Азоф е придобила правата върху каталога на Стюарт, известен с хитове като Sailing и Maggie May, както и някои права върху името и лика му.

Преди по-малко от седмица "Сони" обяви сделка за придобиване на половината от правата за запис и издаване на каталога на Майкъл Джексън от неговите наследници. "Ню Йорк таймс" определи стойността на каталога на изпълнителя на Thriller на 1,2 милиарда долара или повече, а според "Билборд" от "Сони" са платили най-малко 600 милиона долара. Това съобщи БТА.

От няколко години музикалните права се превърнаха в процъфтяващ пазар след вълната от продажби, които позволиха на изпълнители като Боб Дилън, Брус Спрингстийн и Нийл Йънг да реализират печалба от каталозите си. В ерата на стрийминга това са привлекателни дългосрочни активи за инвеститорите. 

Собствениците на издателски права върху дадена песен получават финансова възвръщаемост за всяко излъчване, продажба на албуми или използване в реклами и филми. Правата за запис уреждат възпроизвеждането и разпространението на произведенията.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
4 стъпки до сбъдването на мечта
Ванга предсказва на Латинка Петрова, че ще срещне мъж без пукнат лев, сега двамата празнуват златна сватба
Малки неща, които ни пречат да отслабнем
Сашо Кадиев и годеницата му вдигат малка сватба - само с най-близките
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!

Напишете дума/думи за търсене