Нова жалба за сексуален тормоз е подадена срещу Жерар Депардийо

Жерар Депардийо КАДЪР: Туитър/@questron7

Нова жалба за сексуално посегателство по време на снимки в Дуе-ан-Анжу, Франция, през 2014 г., е подадена срещу Жерар Депардийо през януари, съобщи АФП и БТА.

Жалбата е подадена в Париж за "сексуално посегателство срещу уязвимо лице от лице, злоупотребяващо с авторитета на служебното си положение".

Инцидентът е от март 2014 г. 

Според местния вестник "Курие дьо л'уест" събитията, описани от жената, бивша асистентка, която по това време е била на 24 години, са се случили "по време на снимките на филма Le Magicien et les Siamois, режисиран от Жан-Пиер Моки".  В интервю за регионалния вестник младата жена, пожелала да запази анонимност, описва "дланите му по цялото й тяло" и "неприличните думи" на актьора на снимачната площадка.

Жерар Депардийо, който е на 75 години, беше обвинен през декември 2020 г. в изнасилване и сексуално посегателство след жалба от актрисата Шарлот Арнулд, която съобщи за две изнасилвания в края на август 2018 г. в дома на актьора в Париж.

Жалбата на актрисата Елен Дарас, която обвинява Жерар Депардийо, че я е нападнал сексуално по време на снимки на филм през 2007 г., е отхвърлена поради давност. 

През декември 2023 г. испанската журналистка и писателка Рут Баса също подаде  жалба в Испания срещу актьора за изнасилване през 1995 г. в Париж.

В началото на октомври актьорът отрече вече повдигнатите срещу него обвинения, като настоя, че не е "нито изнасилвач, нито хищник" в отворено писмо, публикувано във в. "Фигаро".

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
4 стъпки до сбъдването на мечта
Ванга предсказва на Латинка Петрова, че ще срещне мъж без пукнат лев, сега двамата празнуват златна сватба
Малки неща, които ни пречат да отслабнем
Сашо Кадиев и годеницата му вдигат малка сватба - само с най-близките
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!

Напишете дума/думи за търсене