Минусовите температури не плашат шампионката ни по конен спорт Йонка Димитрова

След три годишно отсъствие от терена, националната ни състезателка по езда Йонка Димитрова, известна още с благотворителността си, е решила да се завърне към конния спорт.

Причината за отсъствието й беше първородният й син Станислав, върху който Йони се беше съсредоточила в последните години.

С днешна дата Йонка е амбицирана за нови спортни постижения и почти всеки ден тренира на Конната база край Нова Загора, която й е подарък от баща й.

Спортистката има разработена програма за обучение на начинаещи и напреднали ездачи. От няколко месеца в комплекса тренират безплатно деца с церебрална парализа.

През 1994г. Йонка започва да се занимава професионално с коне и конен спорт. Постоянството и амбицията и се отплащат многократно. Почти не помни в историята на спортната си кариера да има участие на състезание без класация.

С лекота се сработва със всеки нов кон, с който започне да тренира, и бързо стават добър тандем, което е видно и от многобройните и класации и награди на републикански, международни първенства, балканиади. За нея конете са символ на благородство, динамика, свобода, бързина, сила. Радва се че конният спорт добива все по-голяма популярност у нас и с времето печели почитатели от всякакви възрасти.

За нея ездата е сред спортовете, които подобряват стойката и цялостната физическа форма на човек. Самите занимания имат разтоварващ и оздравителен ефект. Йонка от своя опит като състезател твърди, че всяко докосване до коня е едно изключително усещане, което всеки един човек трябва да изпита.

Конният спорт е един от малкото спортове, който може да се практикува от 6 до 60 годишна възраст - така че никога не е късно човек да пробва.

Спортистката има разработена програма за обучение на начинаещи и напреднали ездачи. От няколко месеца в комплекса тренират безплатно деца с церебрална парализа
Спортистката има разработена програма за обучение на начинаещи и напреднали ездачи. От няколко месеца в комплекса тренират безплатно деца с церебрална парализа
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене