В „Джанго без окови” звучи автентична музика

„Джанго без окови" е сам по себе си новаторски уестърн с „робовладелски мотиви".

На току-що отминалите награди „Златен глобус" лентата се сдоби с два приза - за най-добър сценарий и за най-добра поддържаща мъжка роля за изпълнението на Кристоф Уолц.

И саундтракът към „Джанго без окови" е нещо изключително. Той е резултат от първото сътрудничество на Тарантино с изпълнители. Албумът включва песни на Рик Рос, Джон Леджънд, Енио Мориконе, Елиса, Илейна Бойнтън и Антъни Хамилтън.

„Бих искал да благодаря на всички изпълнители, които допринесоха за създаването на песните към филма", признателен е Куентин Тарантино. „Освен чисто нови композиции, използвах много стари записи в саундтрака - част от които са в личната ми колекция от плочи. Вместо да поискам техни ремастерирани версии от музикалните компании, реших да използвам автентичните записи от моите плочи от 60-те и 70-те, с всички онези щракания и пукания. Запазих дори звука на иглата след поставяне на записа. Исках преживяването на хората да бъде същото като моето, когато чух саундтрака за първи път", допълва още ексцентричният режисьор.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене