Българка спечели вота на феновете за най-красив гол в Австрия

Българската националка Здравка Парапунова е спечелили вота на феновете за най-красив гол в Австрия за 2023 г. За това се похвали кметът на Банско Стойчо Баненски във фейсбук. Ето какво написа той:

Едно смело, силно и красиво момиче от гр. Добринище превзе класацията на австрийската национална медия ORF Vorarlberg за най-красив гол на футболното първенство на Австрия през 2023 година.

Здравка Парапунова играе в женския отбор на Футболен клуб Лустенау/Дорнбирн. Миналата година тя отбеляза от воле един от най-впечатляващите голове в австрийското първенство. Заради него, Здравка е включена в класацията, редом с най-добрите голмайстори в Австрия. Освен нея, са включени още две дами, отличили се с точни попадения.

Присъствието на жени в класацията ORF Vorarlberg е прецедент. А Здравка го прави още по-запомнящ се, защото изпреварва останалите деветима с цели 39% в онлайн гласуването на феновете. Футболните почитатели дават предпочитанието си за нашето момиче категорично. Вторият в класирането е с 29%, а всички останали са под 9%. Крайното класиране на журито е съвсем различно от мнението на феновете и Здравка остана без награда.

Но, както подобава на истински спортист и член на българския женски национален тим по футбол, Здравка Парапунова с достойнство приема това решение. Тя е горда с номинацията и с присъствието си в класация редом с най-добрите футболисти в Австрия и е искрено благодарна за подкрепата на феновете.

Всички ние - нейните съграждани от Добринище и Банско, сме изключително горди с постиженията на Здравка!

Вярвам, че най-големите успехи в спортната и́ кариера и в живота и́ предстоят. От сърце и́ пожелавам да бъде здрава и уверено да върви напред!

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Христос воскресе, скъпи читатели!
Подкаст: Криели от Деси Бакърджиева, че прапрабаба й била актриса, разбрала от учебник във ВИТИЗ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии

Напишете дума/думи за търсене