Новата книга на Дан Браун се нарича “Инферно”

Преди броени часове на сайта на Дан Браун беше разбулено заглавието на новия му роман.

Най-чаканата книга за 2013 г. ще се казва „Inferno" (Ад), като името й бе разкрито по подобаващ за мистика Дан Браун начин. Читателите бяха поканени да публикуват постове във Фейсбук и Туитър, като снимката на автора на всеки пост заемаше своето място в дигитална жива мозайка, която постепенно нареди името „Inferno". Мозайката може да бъде видяна на адрес: www.today.com

Любопитно е, че огромният интерес към заглавието, временно разби сървърите на HyperActivate, компанията, която разработи мозайката.

Книгата излиза на 14 май едновременно в САЩ, Канада и Обединеното кралство. Главен герой отново е професорът по семиотика Робърт Лангдън, който този път ще нищи кодове и загадки в Италия.

Издател на книгата у нас отново ще бъде "Бард", като от издателството обещаха да справят с превода във възможно най-кратки срокове.

До излизането на "Inferno" най-отявлените почитатели на Дан Браун могат да си припомнят "Божествена комедия" на Данте Алигиери, и по-точно първата й част "Ад", която ще бъде най-важният ключ, с който трябва да се справи Лангдън.

По думите на Джейсън Кауфман, редактор на Дан Браун и заместник-председател на "Дабълдей" , на Робърт Лангдан му предстои да се изправи срещу страшен враг и да се сблъска със зловещи и хипнотизиращи тайни, скрити в майсторската работа на Данте, които ще имат глобални последици.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене