Бриджит Фонда не иска да е звезда, чукна 60 г. като типична домакиня

Актрисата по време на събитие през 2009 г. СНИМКА: РОЙТЕРС

Актрисата слезе от екран през 2002 г. едва на 38 години

Само преди двайсет години Бриджит Фонда бе една от най-сексапилните жени на Холивуд. Бе изиграла поредната си главна роля във филм и срещнала истинската любов. Поне на пръв поглед изглеждаше, че я очакват още дълги години слава и щастлив семеен живот.

Нещата обаче тръгнаха в съвсем друга посока. След като изигра ролята на Снежната кралица в едноименния филм през 2002 година, тя повече не се върна на екран. На практика се пенсионира на 38-годишна възраст. Роди син и се концентрира върху семейния си живот. Медиите спряха да се интересуват от нея. А и самата тя не правеше нищо, за да поддържа жив интереса към себе си. Нито се насочи към поддържане на популярност чрез социалните медии, както сториха нейни колежки, слезли от екран, нито пък да развива някакъв бизнес покрай своята популярност.

Просто изчезна за години и когато се появи отново, малцина можеха да познаят, че това е Бриджит Фонда. От някогашната красавица не бе останала и следа. Актрисата се бе превърнала в домакиня

с прошарена коса и наднормено тегло,

носеща широки дрехи като всички останали американки в нейното положение. Точно тази промяна до неузнаваемост обаче върна медийния интерес към нея. Фонда бе снимана на няколко места в Лос Анджелис и питана дали въобще планира някога да се върне към актьорската си работа. “Не, искам да бъде обикновен човек, а не звезда”, лаконично отвърна тя.

През последния месец любопитството към нея допълнително се засили не само защото стана на 60 година на 27 януари, но и заради нов сесксандал, в който името на съпруга ѝ бе замесено. Втора жена заведе дело за сексуален тормоз срещу Дани Елфман. 70-годишният композитор на филмова музика вече се съгласи на извънсъдебно споразумение със своя колежка, която го съдеше. Според него той трябва да плати 830 хил. долара на Номи Абади. Номинираната за “Грами” композиторка и пианистка обвини Елфман, че многократно се е разголвал и мастурбирал пред нея. Изпратил ѝ на електронната поща снимка на чаша със сперма, за да “възбуди въображението ѝ”. Принудил я да участва в гола фотосесия, като успял да я убеди, че ще е артистична.

Елфман отрича обвиненията. Твърди, че Абади е имала романтични намерения към него, които отхвърлил, и затова тя се ожесточила към него.

Отношенията им били изцяло платонични

Негов говорител каза, че целият случай е реакция на движението MeToo и затова композиторът е предпочел да го приключи бързо. “След като е бил изправен пред заплахи, е имал невъзможен избор да продължи кариерата си и да печели издръжката на семейството си, или да поведе битка за истината, която по това време бе невъзможно да бъде спечелена. Дани избра семейството. Обвиненията не се равняват на вина и той ще се защитава и ще изчисти името си с всички възможни доказателства”, обясни говорителят.

Това обаче не се случи. След като миналата година Номи Абади внесе оплакване във Върховния съд на Лос Анджелис, че Елфман не спазва графика, по който трябва да изплаща сумата, за която са се споразумели, друга жена също заведе дело срещу него с аналогични на нейните оплаквания. Засега тя предпочита да остане анонимна. От молбата ѝ до съда се разбира, че се е запознала с Елфман на парти през април 1997 г. Тогава била на 21 години и учела в Нюйоркската филмова академия. Елфман започнал да я кани на различни събития и да я покровителства в професионалния ѝ път. Когато оставали насаме, той свалял всичките си дрехи и се разхождал гол пред нея, твърдейки, че това е единственият начин, по който може да работи, да бъде креативен и успешен.

За разлика от жена си Бриджит Фонда, композиторът има звездна кариера и до днес. Освен да създава филмова музика, прави и концерти с такава по цял свят,

включително в България миналата година

Бил е номиниран четири пъти за “Оскар” и е печелил редица други награди, сред които “Еми” и “Грами”.

Съпругата му така и не успява да постигне подобно нещо като актриса, независимо че е родена в една от най-известните фамилии на Холивуд. Дядо ѝ Хенри Фонда прави близо половин век запомнящи се роли в американското кино, които му донасят “Оскар” и “Златен глобус”. Баща ѝ Питър Фонда също не посрамва фамилията, като освен успешен актьор е режисьор, сценарист и продуцент. Леля ѝ Джейн Фонда пък е двукратен носител на “Оскар”. Така че не е странно, че макар да страда от парализираща сценична треска като дете, Бриджит Фонда получава първата си филмова роля на 5 г. и се записва да учи актьорско майсторство. И макар да има шанс да работи с големи имена като Франсис Копола и Куентин Тарантино, тя никога не успява да получи пълно удовлетворение от актьорската си работа.

В едно от малкото си интервюта по въпроса Бриджит Фонда преди време леко повдигна завесата към своята трансформация. Тя разказа как през 1997 г. първо била прикована на легло от тежък грип, а след това изпаднала и в “отвратителна депресия”. Помолила за помощ майка си, която ѝ казала: “О, Бриджит, ти си наследила това от мен. Това е нещото, което ти се случва на определен етап от живота. Осъзнаваш, че животът ти няма да е такъв, какъвто си очаквала, и единственото, което можеш да направиш, е сама да си го създадеш”.

Семейството ѝ напусна Лос Анджелис и заживя във ферма

По време на пандемията Бриджит Фонда и Дани Елфман се местят да живеят в ранчо в Санта Барбара. Първоначално планират да останат там няколко месеца, докато блокиранията приключат, но толкова им харесва, че превръщат мястото в свой постоянен дом.

Продават двете си имения в Лос Анджелис за 14,6 млн. долара и се стремят да водят по-спокоен живот сред природата. Едното от тях Елфман купува за 2,1 млн. долара още преди да се ожени за Фонда. След това двамата стават собственици и на второто за 3,6 млн. долара. То обаче се нуждае от голям ремонт и композиторът признава, че в един момент взел да съжалява. Купил го, без много да го оглежда, защото съпругата му вече се била влюбила в имота.

Освен за сина си Оливър двамата продължително време се грижат и за дъщерите на Елфман от предишен брак. И трите деца обаче вече са над 18 г. и поемат по своя път.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак
На какво вреди фелациото
Защо крал Чарлз пътува навсякъде с поръчкова тоалетна чиния и плюшено мече?

Напишете дума/думи за търсене