Наследниците на Шиниъд О’Конър забраниха на Тръмп да ползва музиката й

Шиниъд О'Конър СНИМКА: Ройтерс

Наследниците на покойната ирландска певица Шиниъд О'Конър помолиха Доналд Тръмп да спре да използва нейната музика за политическите си митинги, предаде Би Би Си.

Миналият месец най-известната песен на О'Конър "Nothing Compares 2 U" бе саундтрак на предизборно събитие на бившия президент в Мериленд. Наследниците на О'Конър заявиха, че "Шиниъд би била отвратена, наранена и обидена" от използването на музиката ѝ на подобни събития.

Доналд Тръмп е кандидат за президент на Републиканската партия за изборите в САЩ през ноември.

В съвместно изявление на наследниците на певицата и дългогодишното ѝ звукозаписно студио Chrysalis Records пише:

"През целия си живот Шиниъд О'Конър живееше според твърд морален кодекс, който се определяше от честността, добротата, справедливостта и благоприличието към нейните ближни. С възмущение научихме, че Тръмп е използвал нейното емблематично изпълнение на Nothing Compares 2 U на политическите си митинги. (...) Като пазители на нейното наследство, ние изискваме от Доналд Тръмп и неговите сътрудници незабавно да се въздържат от използването на нейната музика."

Сред другите песни, използвани в кампанията на Тръмп, са Dancing Queen на Abba, Ring of Fire на Джони Кеш и Suspicious Minds на Елвис Пресли, съобщава The Guardian, цитиран от offnews. 

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
3 корекции в първите фази на секса, за да не се сдобиете с разбито сърце
Защо не забравяме как се кара колело?
25-те прехвалени места по света, които разочароват (галерия)
Какво става с очите, ако гледаме 3 часа на ден в екран
Великденски вицове и смешки

Напишете дума/думи за търсене