Британска трансджендър ТВ водеща подаде сигнал срещу Джоан Роулинг

Джоан Роулинг СНИМКА: Туитър

Британската трансджендър телевизионна водеща Индия Уилоуби подаде сигнал срещу писателката Джоан Роулинг заради коментари в социална мрежа, съобщи БТА по информация на Ройтерс.

Уилоуби, която е първият трансджендър водещ на новини, обвини Роулинг в "престъпление от омраза" заради забележки, публикувани в Екс в понеделник тази седмица.

Писателката отхвърля обвиненията, твърдейки, че критиката не е престъпление.

Осъществих контакт с полицията в Нортумбрия вчера и докладвах за коментарите на Джоан Роулинг, каза Уилоуби в четвъртък в интервю пред "Байлайн таймс".

Оплакването на Уилоуби е във връзка с факта, че писателката си е позволила да я нарича "мъж", знаейки, че е трансджендър жена. "В акта ми за раждане е записано, че съм жена, както и в паспорта, всички документи удостоверяват, че съм жена", каза Уилоуби, изтъквайки, че е сериозно засегната.

Джоан Роулинг се превърна в противоречива фигура заради критичността си към трансактивистите, съчетана с подкрепа на женските права.

Преди време моите адвокати ме съветваха не само да заведа дело за клевета срещу Индия Уилоуби, но и да започна законови действия заради обсесията й към мен през последните години, написа Роулинг в Екс.

Полицията на Нортумбрия обяви, че в понеделник, 4 март, е получила оплакване заради пост в социална мрежа и предстои разговор с жалбоподателя.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак
На какво вреди фелациото

Напишете дума/думи за търсене