18-годишен ученик изуми със знания и смелост, но си тръгна само с 500 лв. от "Стани богат". Ето какъв въпрос го прецака

Млад, интелигентен и смел играч видяха зрителите в телевизионната игра "Стани богат" тази вечер. Иван Николов е 18-годишен ученик в математическата гимназия в Бургас и мечтае да учи дентална медицина. Той се справи без особени проблеми с въпросите до 5000 лева включително, използвайки само жокера 50:50. Той дори още не бе фиксирал втора сигурна сума, надявайки се да стигне далеч в играта.

За 10 бона обаче му се падна въпрос, който изпоти здраво него и още двама души: "Първите имена на участниците в коя известна двойка са Едуард и Хенри?". Отговорите бяха - А: Джекил и Хайд, В: Бони и Клайд, С: Братята Райт, D: Саймън и Гарфанкъл. Ученикът се обади по телефона на свой приятел Даниел Рохов, но той остана безмълвен до края. След това математикът повика от публиката и баща си, който също се казва Иван, но той единствено отхвърли отговор В.

Младият Иван не знаеше отговора, но отсече: "Парите се връщат, но преживяванята не, така че ще маркирам отговор D", което предизвика бурни аплодисменти сред публиката в студиото. За жалост смелият играч не позна, а вярно се оказа Джекил и Хайд, които са герои от роман на Робърт Луис Стивънсън.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Христос воскресе, скъпи читатели!
Подкаст: Криели от Деси Бакърджиева, че прапрабаба й била актриса, разбрала от учебник във ВИТИЗ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии

Напишете дума/думи за търсене