Страстният спектакъл Puntal

В началото на месец март в София ще гостува един от най-експресивните фламенко танцьори и хореографи на съвременната сцена - Давид Перес.

Артистът идва директно от Андалусия, за да представи своето изкуство на българската публика. Давид Перес ще посети София за трети път, за да проведе едноседмични курсове по фламенко танц, но сега за първи път ще има въможност да покаже свой спектакъл на наша сцена.

"Puntal"("Опорна точка") е едни спектакъл, роден от естествената творческа потребност и от най-дълбоките кътчета на артистичната душа на танцьора Давид Перес. Без излишна преднамереност и драматургия, талантливият танцьор разчита на изразни средства и чувства, които се считат за стабилна вътрешна опора на артиста въобще.

Спектакълът се ражда от емоцията, която извира от недрата на фламенко изкуството - именно от онази негова чувствителност, която го отличава от останалите.

Спектакълът "Puntal" е един класически прочит на фламенкото, с почит към традицията и представяне на най-представителните песенни и ритмически форми. С него на сцената на София Лайв Клуб на 9 март от 20:30 часа, ще бъдат китаристът Мигел Перес и певицата Инмакулада Риверо.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене