Мистериозен готически свят оживява на големия екран

От 15 февруари тръгва по българските кина едноименният филм по романа „Прелестни създания" - книга първа от поредицата „Хроники на чародейците".

Режисьор и сценарист на екранизацията е номинираният за „Оскар" Ричард Лагравенес („Послепис: Обичам те", „Мостовете на Медисън" и „Кралят на рибарите"). Ролите са поверени на млади лица като Алис Енглърт, Ейми Росъм, Томас Ман и Алдън Ерънрайк. В актьорския екип се открояват имената на носителите на „Оскар" Ема Томпсън и Джеръми Айрънс.

Във филма „Прелестни създания", който тръгва по българските кина на 15 февруари 2013 г., Итън Уейт (Алдън Ерънрайк) е тийнейджър от малък град. Той мечтае да избяга от твърде обикновения си живот. При срещата си с непознатата и тайнствена Лена Дюшан (Алис Енглърт) е неустоимо привлечен и открива в нея това, за което винаги е мечтал. Заедно започват да разкриват тъмни тайни за себе си, за своите семейства и за злокобния град, в който живеят.

Романът „Прелестни създания" е книга първа от поредицата „Хроники на чародейците" на Маргарет Стоъл и Ками Гарсия. Книга втора е „Прелестен мрак", а книга трета - „Прелестен хаос", излиза на 28 януари.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене