Стилиян Петров получи приз – лимонада, след 35 г.

Стилиян Петров най-накрая получи голямата награда от своите първи стъпки във футбола - бутилка лимонада, от неговия треньор Александър Гигов. Гигов написа книга за юбилея на футбола в Монтана, където голямата част е точно за израстването на Стилиян. Снимка: Велислав Николов

След 35 години пауза Стилиян Петров си върна първата награда от футбола - бутилка лимонада. Това стана на представянето на книгата на първия му треньор Александър Гигов - “Футбол вече 100 лета”. Тя е посветена на юбилея на футбола в родния му град Монтана.

“Това бе неописуема награда. Той намери един начин да ни запали. Бях много горд с нея, но така и не я опитах. Нашите ми я прибраха, когато се върнах у дома”, разчувстван призна Стилиян.

Александър Гигов сподели, че е направил книгата заради паметта на баща му, който е събрал истории от миналото и най-вече да покаже как от един нефутболен град като Монтана може да излезе голям футболист, ако има желанието и вярата за това.

“Нарочно им свирех лошо, за да ги подготвя за това, което ги чака. Но той не приемаше това. Вземаше топката и сядаше на нея. Опитах се да му обясня за какво става въпрос. Отвърна ми - един ден ще стана като Стоичков”, допълни Гигов.

Стилян Петров не подмина и темата за конгреса на БФС в петък.

“Тогава се решава бъдещето на футбола в България. Нека клубовете да гласуват без страх и по съвест. За нас властта не е самоцел. Нека спечели най-достойният според тях”, заяви той. Той уважи Гигов, въпреки че баща му Альоша е в доста тежко състояние в болница.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Великденски вицове и смешки
Има ли връзка между Христос и египетските пирамиди?
Христос воскресе, скъпи читатели!
Честито Възкресение Христово!
Подкаст: Криели от Деси Бакърджиева, че прапрабаба й била актриса, разбрала от учебник във ВИТИЗ

Напишете дума/думи за търсене