Влади Въргала: Живея в оскъдица, но това не ме притеснява

На Влади Въргала не му пука как изглежда отстрани

Няма да участвам в партията на Ицо Петров, каза шоуменът

"Живея в оскъдица, но приемам това за нормално." Това сподели пред "България Днес" Владислав Карамфилов - Влади Въргала. Популярният актьор поясни, че въпреки това не се притеснява за хляба си. Не го интересувало ни най-малко и това как изглежда отстрани. "Кажете ми кой у нас е в прекрасно материално положение?", попита риторично шоуменът. По думите му дори и тези, които се возят в скъпи коли и живеят в замъци, криели зад лукса и блясъка "затрудненото си материално положение".

"Дори и при политиците е така. А някои от тях не могат да се ползват от богатствата си. Един плаче за крака, друг за обувки", обобщава философски Въргала.

Наскоро рокаджията ветеран Ицо Петрофф разказа пред вестника, че Въргала е изразил желание да членува в политическата партия на "артистите, певците и музикантите" с логото "Стефан Данаилов", чиито инициатори са той и неговият колега - китаристът Цветелин Стефанов, фронтмен на бандата "Мистър БГ рок". Пред "България Днес" Въргала отрече с него изобщо да е бил воден разговор за такава партия. "Пълна идиотщина! Такова нещо изобщо не ме касае", заяви той. "Познавам Ицо Петрофф, в много добри отношения сме, но нямам никакво намерение да членувам в партия, още повече пък наречена "Стефан Данаилов". Нещо повече - не искам да членувам в никаква партия", категоричен е шоуменът.

Ицо Петрофф уж поканил шоумена за член на партията "Стефан Данаилов"
Ицо Петрофф уж поканил шоумена за член на партията "Стефан Данаилов"

Култовият актьор подчерта, че една партия не бива да изразява и брани интересите само на едно съсловие, независимо кое е то, а на гражданите на дадена страна. "С тези права се занимават синдикални структури и професионални организации. Да, хората на изкуството не са добре поставени в България, но кой у нас е добре поставен? Много пъти са ме канили за партиен член, но не виждам с какво аз, бидейки в политиката, мога да променя това, което искам да се промени", обоснова неучастието си в партийни строежи, кроежи и проекти режисьорът на "Шменти-капели".

Въргала коментира и свой клип от "Ку-ку" периода, в който неговият герой станал нарицателен от това време - тарикатът с ланците, за сефте просвещава публиката в пародиен стил що е то ротация и има ли почва у нас. "То не е само ротацията. Има толкова неща, които навремето сме представили... Мен винаги ме е вълнувало какво е най-абсурдното нещо, което може да се случи в една държава. За съжаление, всичко, което съм го причислявал към абсурда, към днешна дата вече е реалност. Всъщност това е нашата задача - на хората на изкуството, да предупреждаваме народа за задаващата се беда по забавен начин", обяснява топактьорът.

Влади Въргала разкри и каква е причината за отсъствието му от различните телевизионни риалита. "Това е мое лично решение", убеждава той. "Аз не съм жертва на забрава, нито на забрана, въпреки че, естествено, има места, където съм нежелан, не може всеки да те обича и харесва, но това е мой личен избор. Но най-простичко казано: нека някой ми даде пример за нещо, което е качествено, в моята сфера, което хората харесват. Няма такова нещо! Има няколко риалити шоу, които и мен ме забавляват. Но не е онова, от което хората наистина имат нужда. Аз мога да го направя. Имам големи натрупвания с възрастта, но не виждам смисъл. Поел съм ангажимент единствено в "Съни бийч" поради симпатия към Иван и Андрей и към целия проект. Това е мое лично отношение", мотивира участието си в сериала бившият съратник на Слави Трифонов.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Христос воскресе, скъпи читатели!
Подкаст: Криели от Деси Бакърджиева, че прапрабаба й била актриса, разбрала от учебник във ВИТИЗ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии

Напишете дума/думи за търсене