На 93 г. Мърдок най-сетне намери жена, която да е по вкуса на децата му

Най-сетне медийният магнат си намери жена, която е достатъчно богата и известна, за да не се очаква да има претенции към неговото наследство.

Елена Жукова има влиятелни приятели и пари, които могат да съперничат на неговите

Шестте деца на вечния романтик Рупърт Мърдок могат да си отдъхнат. Най-сетне медийният магнат си намери жена, която е достатъчно богата и известна, за да не се очаква да има претенции към неговото наследство.

Малко преди да чукне 93 г., бе съобщено, че милиардерът се е сгодил за рускинята Елена Жукова. 67-годишната пенсионирана микробиоложка влезе в живота му миналото лято, малко след като той развали годежа си с нейната връстничка Ан Лесли Смит. За нея той казваше, че се е страхувал да се влюби, защото знаел, че ще му е за последен път. Но се престрашил заради щастието, което изпитвал в компанията ѝ. Отношенията им обаче продължиха по-малко от година, като се твърди, че Ан Лесли Смит била ужасена от интригите във фамилията и бързо си тръгнала.

Споровете за пари и влияние в семейството на Мърдок са публично известни отдавна. Даже се превърнаха във вдъхновение за сериала “Наследници”. Преди години документален филм разкри, че самият милиардер е

насъсквал децата

си едно срещу друго,

за да види как ще оцелеят и на кого може да повери медийната си империя. В края на миналата година той взе решение да остави управлението ѝ в ръцете на най-големия си син Лаклан.

Според близки на Мърдок намерението му е вече да се занимава с по-спокойни неща. Решил да отглежда лозя за бутикови вина в имението си в Калифорния и да се отдаде на новата си любов. Сватбата с Елена Жукова се очаква да бъде на същото място през юни.

Тя ще бъде петата

госпожа Мърдок

Самата Жукова има два развода зад гърба си. Един от бившите ѝ съпрузи е милиардерът Александър Жуков, който живее в Лондон. Тя пък емигрира преди трийсетина години от Русия в САЩ, където прави успешна кариера като молекулярен биолог и специалист по диабет. Дъщеря им Дария бе съпруга на руския олигарх Роман Абрамович, а сега е омъжена за гръцки корабен магнат. Жукова често е виждана в компанията на много богати хора, но първата ѝ среща с Мърдок не се случва по тази линия.

Твърди се, че ги е запознала третата съпруга на медийния магнат - Уенди Денг. Родената в Китай предприемачка е близка приятелка с дъщерята на Жукова. И макар да е с 38 години по-млада от Мърдок и да са разделени от десетилетие, продължава да се интересува от случващото се с него и до днес. 

Рупърт Мърдок  с Уенди Денг.
Рупърт Мърдок с Уенди Денг.

Уенди Денг влиза в живота му само 17 дни след като той се развежда през 1999 г. с втората си жена Анна Мария Торв. Двамата са заедно цели 32 години. Имат три деца и бившата журналистка мечтае за спокоен живот, след като Мърдок вече е направил значително състояние от телевизии и вестници по света.

“Мислех, че имаме чудесен, щастлив брак. Очевидно не е било така. Не искам да навлизам в прекалено лични подробности, но

той беше груб и

твърдо решен да прави

каквото си иска,

без значение какво искам аз и какво правя, за да спася брака ни”, ще признае по-късно тя в интервю. Разводът им е един от най-скъпите по това време. Родената в Шотландия Анна Мария Торв получава имущество, активи и пари за над милиард долара.

Явно затова и адвокатите на Мърдок, а и порасналите му деца се стараят следващите му сватби и раздели да не отхапват толкова големи парчета от неговото богатство, което се изчислява на около 17 млрд. долара. След 14 години съвместен живот с него третата му съпруга Уенди Денг си тръгва с няколко луксозни имота в Манхатън за около 160 млн. долара и издръжка за двете им дъщери.

За четвъртата пък така и не стана ясно дали въобще нещо е взела. Мърдок бе женен за Джери Хол между 2016 и 2022 г. Напусна я чрез имейл, в който я информира, че се развеждат. Заради пандемията от коронавирус двамата прекарват голяма част от брака си в имението му в Калифорния. Въпреки изолирания начин на живот милиардерът се чувства толкова щастлив, че

купува и ранчо

за 400 млн. долара

за Хол 

Рупърт Мърдок и Джери Хол
Рупърт Мърдок и Джери Хол

Децата му обаче започват да се страхуват, че става прекалено зависим от по-младата с 25 г. от него Джери. Какви точно разговори са водени, не е ясно, но когато тя отива в Англия, получава имейла за развод. Джери Хол е бивш модел и актриса. Известна е повече като дългогодишен партньор на музиканта Мик Джагър, с когото имат четири деца.

Първата сватба на Рупърт Мърдок е преди близо 70 години, когато едва прохожда в медийния бизнес. Наследил е австралийска вестникарска група от своя баща, която се бори с финансови проблеми.

Бракът му с бившата стюардеса Патриша Букър и раждането на дъщеря им преминава в сянката на професионалните му амбиции и продължава само 11 години. Разделят се през 1967 г., но в продължение на дълги години Патриша Букър остава в борда на една от медийните му фирми.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене