Кой кой е в изпълкома на Георги Иванов

Георги Иванов СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

След избора на Георги Иванов-Гонзо за президент на БФС извънредният конгрес гласува и предложения от легендата на "Левски" изпълнителен комитет. Ето кои влизат в него:

Атанас Фурнаджиев. Завършил е УНСС с бакалавърска степен “Счетоводство и контрол”, по-късно става магистър по външна търговия. Управител на “Форд Мото-Пфое”, председател на съвета на директорите на варненския “Пфое Мол” и управител на “КП Имобилиен”, собственик на “Белведере Холидей Клуб” в Банско. Повече от 10 години той е отдаден и на развитието на българския футбол. Започва кариерата си в БФС като член и председател на Дисциплинарната комисия. По-късно е избран за вицепрезидент и член на изпълкома. Председател на федерацията по биатлон, вицепрезидент на БОК.

Проф. Николай Изов. Два мандата ректор на НСА и член на Управителния съвет на Съвета на ректорите в България. Преподавател в академията от 1987 г. Вицепрезидент на БОК.

Михаил Статев. Магистър по право, юрист. Бивш член на Надзорния съвет на “Черно море” (Варна). Дългогодишен заместник-председател на Апелативната комисия към БФС. Член на изпълкома от 2018 г. В момента работи във финансовия сектор на икономиката.

Любомир Пейновски. Финансист. Член на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и на изпълнителното бюро и Управителния съвет на Камарата на строителите в България. Бивш директор на отдел "Финанси и плащания" в Министерството на финансите.

Николай Андреев. Финансист. Главен изпълнителен директор на “Виваком” от 2021 г. Преди това бе изпълнителен директор на “Нова броудкастинг груп”, където първоначално бе финансов директор. Преди това е бил финансов директор и директор по инвестициите на “Девин” АД, изпълнителен директор на “Екопак България” и член на борда на директорите в “Еко-Ром Амбалаж” (Румъния). Мениджър на годината на списание “Форбс” за 2023  г.

Мила Христова. Вицепрезидент и член на управата на Асоциацията на футболистите в България. От 2017 г. е член на борда на FIFPro-Europe, а от 2021 г. на FIFPro - световния профсъюз на професионалните играчи.

Румян Вълков. Председател на Аматьорската футболна лига. Завършил е УНСС и НСА. В изпълкома е в периода 1998 - 2001 г. и от 2014 г. насам.

Атанас Караиванов. Председател на Професионалната футболна лига от 2022 г., когато бе избран на мястото на Стефан Капралов. Преди това бе неин изпълнителен директор. Бивш журналист в БНТ. Работил е в ЦСКА, както и във фирмата, която държеше телевизионните права на първенството.

Николай Лазаров. Юрист. Управляващ съдружник в адвокатско дружество “Георгиев, Тодоров и Ко.” от юли 2022 г., като е част от екипа още от 2007 г. Той завършва Юридическия факултет на СУ “Св. Климент Охридски” през 2005 година и работи като правосъден асистент към ВАС през 2006 г. Специализира арбитраж и алтернативно разрешаване на разногласия в Арбитражния съд при БТПП. Дългогодишен член е на Дисциплинарната комисия на БФС.

Даниел Панов. Завършва специалност “Публична администрация” във Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий” и машинно инжeнерство във ВВОВУ “Васил Левски”. От 2011 г. е кмет на Велико Търново. Председател на сдружението на общините в България.

Калин Каменов. Кмет на Враца от 2015 г. Преди това е заместник-министър на младежта и спорта. Бивш заместник-председател и председател на Държавна агенция за закрила на детето в периода 2010-2013 г. Занимава се с политика от 2006 г. Юрист по образование.

Пламен Манолов. Финансист. Бивш дългогодишен изпълнителен директор на “Национална спортна база”, която управлява всички големи обекти в България. Председател на лицензионната комисия на БФС.

Теодор Тодоров. Юрист. Управляващ съдружник в адвокатско дружество “Станков, Тодоров, Хинков и Спасов”. Специализира в областта на облигационното, търговското и административното право, процесуално представителство и изпълнителен процес. През годините Теодор Тодоров натрупва значителен опит в процесуалното представителство на кредитни институции, инициирането и воденето на заповедни производства и изпълнителни производства.

Димитър Георгиев. Строителен предприемач. Член на Земеделски съюз “Александър Стамболийски” и член на парламентарната група на “БСП за България” в 44-ото Народно събрание. Като футболист израства в детско-юношеската школа на “Ботев” (Пловдив), с чийто екип играе до 1989 г. Учредител на фондация “Пловдив – Спортна столица на България”, която подпомага талантливи деца в различни видове спорт.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Великденски вицове и смешки
Има ли връзка между Христос и египетските пирамиди?
Христос воскресе, скъпи читатели!
Честито Възкресение Христово!
Подкаст: Криели от Деси Бакърджиева, че прапрабаба й била актриса, разбрала от учебник във ВИТИЗ

Напишете дума/думи за търсене