Издателство "Труд" на 30 години и с подарък за читателите - 30% отстъпка

От 18 до 24 март поръчайте с отстъпка на www.trud.cc ценните издания на едно от най-известните наши издателства

30 години и 1600 български и преводни заглавия - така Книгоиздателска къща "Труд" посреща рождения си ден, заради който през цялата година ще поднася подаръци и изненади на читателите си.

Първата промоция започва още днес с голяма отстъпка от 30% на всички ценни книги в електронната книжарница www.trud.cc.

Историята на "Труд" тръгва от 1992 г. с "Тютюн" на Димитър Димов - автентично издание така, както романът е отпечатан през 1951 г. - с оригиналния текст, без наложените от цензурата промени. Публикува го издателски комплекс "Труд".

Автентичното издание на "Тютюн" на Димитър Димов, отпечатано отново през 1992 г. от "Труд"
Автентичното издание на "Тютюн" на Димитър Димов, отпечатано отново през 1992 г. от "Труд"

Две години по-късно - през март 1994 г. бивши и настоящи вестникари създават Книгоиздателска къща "Труд", която днес е известна с богатия си каталог. 

През годините в КК „Труд" са работили повече от 30 щатни служители.

Над добре подбраните книги на издателството днес се трудят 10 души персонал и над 20 нещатни сътрудници, сред които и някои от най-добрите български преводачи, редактори, коректори и дизайнери. В резултат на това на книжния ни пазар има над хиляда и шестстотин български и преводни заглавия с логото на „Труд", сред които художествена литература, документалистика, биографични, популярни, научни, справочни и енциклопедични четива и др. Една немалка част от изданията нямат аналог у нас.

Сред някои от най-авторитетните заглавия са „Голяма енциклопедия „България", „Енциклопедия на българския театър", „Дипломацията" и всички значими книги на Хенри Кисинджър, „История на Първата световна война", „История на Втората световна война", „Енциклопедия на лечебните растения в България", „Българска риболовна енциклопедия", „Българска ловна енциклопедия", „Енциклопедия на виното", двутомният „Чешко-български речник", „Гръцко-български речник", „Ивритско-български речник", „Философски речник", епосът „1001 нощ", Тефтерчето на Левски и на Ботев, романите на Александър Дюма и др. „Български хроники" от Стефан Цанев се превърна в събитие от национален мащаб със задълбоченото и вълнуващо представяне на българската история, което се доближава по значимост, достъпност и емоционален градус до „История славянобългарска" от Паисий Хилендарски.

През всички тези години издателство „Труд" винаги се е стремяло да налага и утвърждава свои собствени автори. Такива са Богомил Герасимов, Лилия Старева, Недю Недев, Боян Биолчев, Анита Тарасевич, Николай Дойнов, Иля Велчев, Иван Гарелов и много други. Безспорен е успехът и на заглавия като „Световна футболна енциклопедия" от Румен Пайташев, „Световна енциклопедия на кучетата" от Венелин Динчев и др. Сред най-харесваните поредици художествена литература са: „Японски загадки", „Древноримски загадки", „Крале на криминалния роман", „Романите на Розамунде Пилхер", „Романите на Лусинда Райли" и др. Някои поредици не спират да излизат с години. Такива са „Световна класика", „Жива вода", „Строго секретно".

През 2006 г. е създадена уникалната библиотека „Златни детски книги". В нея място са намерили вечните и незабравими детски романи, приказки и поезия. Поредицата се обновява постоянно, като в бъдеще в нея ще бъдат включени и неиздавани произведения на класически автори. На най-малките читатели „Труд" предлага библиотека „Зайчето Питър" от Биатрикс Потър, книгите с класически детски произведения в луксозен вид „Жива вода" и др.

„Селекция 500", позната днес като „Златна класика", е поредицата, будеща истинска възхита у ценителите на книгата. С много от заглавията в нея са израснали цели поколения, а други тепърва се утвърждават като „златни". Най-характерното за нея е красивото й оформление. Благодарение на него книгите от „Златна класика" са се превърнали в предпочитан подарък.

Като за начало издателството е подготвило промоция на своята електронна книжарница – www.trud.cc. Само от 18 до 24 март включително всички книги ще имат отстъпка от 30% от коричната цена, а доставката е фиксирана на 5 лв.

КК "Труд" стартира своята дейност през 1992 г. с автентично издание на романа на Димитър Димов - "Тютюн" (т.е. както е излязъл през 1951г.). Приключенията на един роман - печален рицар на новото литературно мислене, понесъл не една рана от острите стрели на догматизма - направиха така че личността на автора да заблести още по-ярко на небосклона на българските писатели. Текстът е оригинален, без наложените от цензурата промени.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка
Ретрограден Плутон - изкореняване на стари модели на поведение

Напишете дума/думи за търсене