Майкъл Скот е най-добрият фентъзи автор за 2012 г.

Майкъл Скот е най-добрият автор за 2012 г., а „Наследството" от Кристофър Паолини единодушно беше определено за „Книга на годината".

По традиция в Дома на културата „Средец" Националният клуб за фентъзи и хорър „Конан" раздаде ХІІ си годишни награди. На събитието присъстваха много почитатели на жанра, автори и издатели.

За автор на 2012 г. беше обявен Майкъл Скот за поредицата „Тайните на безсмъртния Никола Фламел". Той спечели голямата награда в оспорвана битка с Брандън Сандерсън, Деймиън Дибън, Джеймс Ролинс, Касандра Клеър и Скот Уестърфийлд.

Наградата на издателство "Хермес" връчи Ивета Атанасова - член на клуб „Конан" и един от най-големите почитатели на Майкъл Скот в България.

Книга на годината стана „Наследството" от Кристофър Паолини. Дългоочакваният изумителен завършек на тетралогията единодушно беше определен като най-добрата книга в жанра за изминалата година. Наградата бе връчена отново на издателство "Хермес" лично от председателя на клуб „Конан" - Александър Драганов.

Другите номинирани в категорията книги бяха: „Вампирът Лестат" от Ан Райс, „Град на изгубени души" от Касандра Клеър, „Джейк Ренсъм и Кралят на черепите" от Джеймс Ролинс, „Левиатан" от Скот Уестърфийлд и „Сянката на змея" от Рик Риърдън.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене