5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете

Въпреки всичките ви усилия да следвате строг, но здравословен план за хранене, удряте ли се в стена, когато става дума за отслабване?
Не сте сами на своето плато за отслабване.
Броенето на калории и внимаването какво ядете са от съществено значение за отслабването, но други фактори влияят върху това дали ще свалите килограми.

1. Вие сте хронично стресирани
По време на периоди на стрес, хормонът кортизол се секретира от надбъбречните жлези. Въпреки че кортизолът е важен за поддържането на кръвното налягане и осигуряването на енергия, той също така повишава апетита и апетита.

Този хормонален дисбаланс може да саботира загубата на тегло. Излишният кортизол, секретиран по време на стрес, насърчава тялото да съхранява висцерална мазнина, която е вид мазнина, която обгражда жизненоважни органи и повишава нивата на холестерола и инсулина. Едно проучване установи връзка между високите нива на кортизол и диабет тип 2.

Има обаче много прости начини да победите стреса и да регулирате нивата на кортизол:

Медитирайте: Седнете на тихо място за няколко минути всеки ден и се съсредоточете върху едно нещо, като дишането си, фраза или спокойна сцена.
Упражнение: Само 20 минути на ден могат да намалят нивата на хормона на стреса. Опитайте да ходите, да правите йога или да карате колело, за да разсеете излишната енергия.
Избягвайте кофеина: Кофеинът е естествен стимулант, който повишава нивата на адреналина. Вместо да посягате към кофеина, опитайте вместо това билков чай.
Дълбоко дишане: То повишава нивата на кислород, което ви отпуска. Вдишайте бавно на 3 през носа, като се уверите, че изпълвате корема си с всяко вдишване. Издишайте бавно на 4 през устата. Повторете за една минута.
Насладете се на хоби: Не забравяйте да отделите време, за да правите нещо, което ви харесва. Занимавайте се с градинарство, четете книга, пейте – просто отделете време, за да правите нещо, което ви прави щастливи.

2. Имате тайна хранителна непоносимост
Чувствителността или непоносимостта към глутен може да бъде фактор, допринасящ за платото на вашето тегло. Тези, които са чувствителни към глутен, имат разхлабени връзки в чревната си лигавица, което кара токсините и несмляните хранителни частици да пътуват през кръвта.

Имунната система започва атака срещу тези частици, като по този начин стимулира хроничните здравословни проблеми. Ако смятате, че може да сте чувствителни към глутен или други възпалителни храни като млечни продукти, опитайте диета с пълно елиминиране и проследете реакцията на тялото си. Може да откриете, че се чувствате фантастично почти веднага.

Борбата с хранителната непоносимост е двойна:
Премахнете глутена или други диетични задействания. Уверете се, че сте премахнали всички храни, съдържащи глутен или млечни продукти от вашата диета.
Заменете с алтернативи. Вместо да заредите хляба и бисквитите в чинията си, заложете на киноа и зеленчуци. Намирането на здравословни храни със страхотен вкус ще направи прехода много по-лесен.

3. Не спите достатъчно

Липсата на достатъчно сън може да спре усилията ви за загуба на мазнини. Трябва да се стремите към седем до осем часа сън всяка нощ. Сънят балансира нашите хормони, регулиращи мазнините, и намалява глада за храна през деня.

Задайте редовно време за лягане и ставане: Уверете се, че си лягате приблизително по едно и също време всяка вечер и се събуждате по едно и също време всеки ден. Поддържайте това постоянно, за да се синхронизирате с естествения цикъл на събуждане и сън на тялото ви.
Без кофеин преди лягане: Кофеинът може да причини проблеми със съня дори 10 часа след консумацията му. Уверете се, че сте ограничили приема на кофеин и го спрете в ранния следобед.
Изключете компютъра или телевизора един час преди сън: Синята светлина на вашия компютър и телевизор потиска производството на мелатонин и стимулира ума ви. Прочетете книга или правете леки йога разтягания преди лягане
Спортувайте редовно: Упражненията намаляват стреса и спомагат за по-добър сън.
Избягвайте алкохол преди лягане: Алкохолът може да помогне на някои да заспят по-бързо, но намалява качеството на съня, причинявайки събуждане посред нощ.
Хладна стайна температура: Стаята, която е твърде гореща или студена, оказва влияние върху съня. Дръжте стаята си леко хладна, около 18 градуса.
Тъмна стая: Светлината влияе върху нивата на мелатонин, така че използвайте тежки завеси или маска за сън, за да блокирате излишната светлина.


4. Похапвате твърде много

Дори и да преустановявате основните си хранения, може да сте отпуснати, когато става въпрос за време за закуска.

Като цяло храненето повишава нивата на инсулин, а инсулинът е отговорен за съхраняването на излишните въглехидрати, включително захари, като мазнини. Ако закуската повишава калорийния ви прием над определено ниво, няма да видите загуба на тегло. С подходяща диета с постни протеини, здравословни мазнини и високо съдържание на фибри, трябва да се храните на всеки четири до шест часа.

Препоръчвам да си водите дневник за храната като най-бързия и лесен начин за преодоляване на атаките от леки закуски.
Когато става въпрос за похапване, не забравяйте да го правите правилно.

5. Прекалявате с кардиото

Ако прекарвате повече от един час в тренировка, това може да повиши нивата на кортизола ви и да е контрапродуктивно за вашите цели. Двадесет до 30 минути интервални тренировки ще изгорят мазнините и ще преминат през платото за загуба на тегло.

  • Включете съпротивлението на тежестта във вашата тренировка.
  • Стремете се към кратки кардио изблици.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене