Творческият директор на „Валентино” напусна, заменя го бившият на „Гучи”?

Пичоли до Валентино и Джамети СНИМКА: Инстаграм/pppiccioli

Пиерпаоло Пичоли напусна модния гигант „Валентино", след като беше 8 години творчески директор на марката. Нейното седалище е в Рим на площад „Минянели", на две крачки от Испанския площад. Италианецът прекара общо 25 години от кариерата си в компанията, основана от Валентино Гаравани и Джанкарло Джамети през 1960 г.

За феновете на фирмата напускането на Пичоли беше истинска изненада. През последните години всички успехи на „Валентино" бяха в резултат на неговата креативност. През 2022 г. благодарение на досегашния творчески директор „Валентино" увеличи приходите си с 15 на сто, достигайки 1,4 млрд. евро.

„Бях в тази компания 25 години и за 25 години съм съществувал и живял заедно с хората, които заедно с мен изтъкаха платното на тази история, която е моя и наша. Благодарение на всеки отделен човек, който направи възможен по един или друг начин всичко това, за мен беше привилегия и чест да споделя своя път и своите мечти с вас. И благодарение на господин Валентино и на Джанкарло Джамети, които ми предоставиха техните", написа в профила си в инстаграм роденият в Нетуно, до Рим, Пичоли.

"Валентино" обяви, че заради напускането на главния дизайнер няма да представи през юни новите си колекции мъжка и висша мода.

Малко след като премина изненадата от съобщението, феновете на марката започнаха да гадаят кой ще замени Пичоли. Според някои слухове това може да бъде Алесандро Микеле, бившият творчески директор на „Гучи".След като през 2022 г. напусна „Гучи", Микеле беше заменен от Сабато де Сарно, който пък преди това беше дясната ръка на Пичоли във „Валентино".

Кой е Пиерпаоло Пичоли?

Роден през 1967 г. в Нетуно, където има голяма българска общност, Пичоли на 13 г. открива страстта си по киното. Мечтае да учи в Експерименталния кинематографски център в Рим. След това обаче се заразява по фотографията, купува си всеки нов брой на „Вог". По-късно се записва в Европейския институт по дизайн. Стажува в „Брунело Кучинели", а след това започва работа във „Фенди". В края на 90-те години отива във „Валентино", където кариерата му започва успоредно с тази на Мария Грация Кюри, която по-късно става творчески директор. Кюри и Пичоли работят ръка за ръка, като последната им обща колекция е през 2016 г. Тогава римлянката напуска "Валентино" и става творчески директор на френската „Диор". Нейното място в Рим пък се заема от Пичоли.

Бившият творчески директор на „Валентино" е женен за Симона, с която има три деца. Тя му казва, че е бременна от него две седмици, след като той отива във „Валентино". Тогава се ражда Пиетро. Пичоли има и дъщеря Стела. Тя е на 2 г., когато гледа първото ревю на баща си. Днес е 18-годишна. Когато пита баща си как се чувства след напускането на „Валентино", той й отговаря: „Млад и свободен".

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене