Бананови мъфини без захар и брашно

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси [email protected]

и [email protected].

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Тези бананови благинки са добър вариант за десерт на онези, които не желаят да консумират захар и бяло брашно. Приготвят се бързо и стават много сочни”, ни пише Маргарита Димитрова

ПРОДУКТИ 

1 яйце, добре узрели банана, 1 чаша овесени ядки, 150 г кисело мляко, 2 с.л. какао, бакпулвер, 1 к.л. ванилова есенция, олио за намазване на формата за мъфини

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: 

Разбиваме всичко с миксер, като започваме с яйцето. Слагаме и намачканите банани. След тях изсипваме млякото и есенцията. Накрая лъжица по лъжица добавяме смлените овесени ядки, които предварително сме смесили с какаото и бакпулвера.

Разбъркваме всичко до получаване на хомогенна смес. Вземаме форма за мъфини и намазваме гнездата с малко олио. Пълним ги внимателно с кексовото тесто.

Печем мъфините в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 25 минути. Изваждаме ги и ги нареждаме върху хартия. 

Оставяме ги така, докато се охладят. Накрая се наслаждаваме на здравословни десертчета, които с нищо не могат да навредят на фигурата ни.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене