Бананови мъфини без захар и брашно

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси [email protected]

и [email protected].

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Тези бананови благинки са добър вариант за десерт на онези, които не желаят да консумират захар и бяло брашно. Приготвят се бързо и стават много сочни”, ни пише Маргарита Димитрова

ПРОДУКТИ 

1 яйце, добре узрели банана, 1 чаша овесени ядки, 150 г кисело мляко, 2 с.л. какао, бакпулвер, 1 к.л. ванилова есенция, олио за намазване на формата за мъфини

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: 

Разбиваме всичко с миксер, като започваме с яйцето. Слагаме и намачканите банани. След тях изсипваме млякото и есенцията. Накрая лъжица по лъжица добавяме смлените овесени ядки, които предварително сме смесили с какаото и бакпулвера.

Разбъркваме всичко до получаване на хомогенна смес. Вземаме форма за мъфини и намазваме гнездата с малко олио. Пълним ги внимателно с кексовото тесто.

Печем мъфините в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 25 минути. Изваждаме ги и ги нареждаме върху хартия. 

Оставяме ги така, докато се охладят. Накрая се наслаждаваме на здравословни десертчета, които с нищо не могат да навредят на фигурата ни.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Часовник на режисьора Франсис Форд Копола бе продаден за рекордните 10,8 млн. долара
Симеон II връчи на Лили Иванова специалния орден "Дамски кръст" (Снимки)
Декемврийски ритуал, който привлича късмет за цялата година
Малки неща, които крадат енергията ни
Спасиха бебе, родено 410 грама

Напишете дума/думи за търсене