Месец на любовта към книгите

През традиционния месец на любовта от книжарници Orange center ни предизвикват да изразим любовта си към книгите. И то на тези, чийто автори са получили най-престижната награда за литература.

"Крайно време е да ги прочетете" е мотото на кампанията, което ни насърчава да се обърнем към стойностната литература. За всяка закупена книга на нобелов лауреат клиентите получават като подарък книгоразделител със специална селекция от 20 творби на 20 заслужили високото отличие автори.

Сред тях са Орхан Памук, Херман Хесе, Ърнест Хемингуей, Албер Камю, Джон Стайнбек, Самюъл Бекет, Пабло Неруда.

Лауреатът на Нобелова награда Орхан Памук е утвърдено присъствие на българската литературна сцена. Още първата негова книга, издадена от "Еднорог" през 2004 година - "Името ми е червен" - го превръща в един от най-четените и търсени автори в страната, дълго преди името му да стане обект на медиен интерес поради делото за обида на турската нация, заведено срещу него, много преди той да бъде споменаван като потенциален кандидат за Нобелова награда за литература.
Междувременно в България са издадени още десет негови книги. Всяка книга на Орхан Памук е различна, всяка от тях вгражда нови фрагменти в богатата и пъстра тъкан на неговия свят. Неоспоримите качества на Памук като писател се преплитат с почтена, въздържана и достойна гражданска позиция, с меланхолията на Изтока и открития поглед към света, характерен за Запада.


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене