Де Ниро плаче в интервю

Робърт де Ниро беше трогнат до сълзи, докато слушаше разказа на Дейвид О Ръсел - режисьора на „Наръчник на оптимиста", да обяснява какво го е подтикнало да заснеме този филм.

В лентата се разказва за мъж, който страда от рязка промяна на настроението. Благодарение на това прекарва осем месеца в лудницата, след което трябва да се адаптира отново в реалния живот. Самият О Ръсел е баща на син, който страда от емоционално разстройство.

Де Ниро е номиниран за „Оскар" за поддържаща роля за образа си на баща, чийто син е диагностициран с такова ментално състояние. Холивудската легенда се разплака, когато водещата на едноименното шоу Кейти Курич го попита дали личнанат история, която свързва режисьора със сценария, го е накарала да бъде по-отговорен към персонажа си. „О, разбира се", бяха думите на актьора преди да се разчувства тотално. „Не искам да съм толкова емоционален. Но знам точно през какво минава Дейвид."

Дейвид О Ръсел сподели, че когато за пръв път е бил в апартамента на Робърт, за да го пита как намира сценария, се е случило същото. „Мислех, че е болен от грип и затова очите му са пълни, но после установих, че всъщност това е емоционална реакция. Стоях в хола и гледах 10 минути как Робърт де Ниро плаче."

„Наръчник на оптимиста" е номиниран за три награди БАФТА и за осем Оскара.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене