Осъдиха Фараона от Кнежа да плати 5000 лв. за чалга варианта си на “Моя страна, моя България”

Фараона от Кнежа
СНИМКА: ФЕЙСБУК СТРАНИЦА НА ФОЛК ПЕВЕЦА

Певецът вече няма право да изпълнява и разпространява преработеното парче

Фолк певецът от Кнежа Кристофър Галовски-Фараона е осъден да плати обезщетение от общо 5000 лв. на Емил Димитров-син заради чалга версията си на емблематичната песен “Моя страна, моя България”. Според окръжния съд в Плевен Фараона е нарушил авторското право на Емил Димитров-син, като без негово разрешение е направил преработка на песента и публично я е разпространил чрез видеозапис с името “Моя страна, моя Германия”. Кавърът се появи през август миналата година.

Фолк певецът е осъден да спре изпълнението и разпространението на преработката на песента. Трябва също да заплати на Емил Димитров-син 4000 лева като обезщетение за причинените му неимуществени вреди и 1000 лева за обезщетение за имуществени вреди.

Емил Димитров-син
Емил Димитров-син

Съдът е постановил също така диспозитивът на решението да бъде разгласен за сметка на осъденото лице, като се публикува в три медии, една от които е вестник “24 часа”.

Решението подлежи на обжалване пред Великотърновския апелативен съд в двуседмичен срок от връчването му на страните.

Фараона обясни пред журналисти, че първоначалната му идея за създаване на неговата версия е била “добронамерена”, свързана с живота на българските емигранти, който не е лек.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене