9 странности, които причинява любовта

Всички сме били луди от любов, нали? Заслепени от нея. Слепи заради нея. Болни с нея. Учените твърдят, че тези идиоми изобщо не са някаква художествена измислица, а чистата истина.

Наситените страстни усещания, носени на талази от любовта, така размътват мозъка и тялото ни, че в един момент е възможно изобщо да не се познаем в огледалото. Вижте какви странности ни причинява това божествено чувство.

  Прави ни по-глупави

Тотално изпушилите от любов персони са с доста занижено ниво на концентрация и не могат да мислят почти за нищо друго освен за любимия.

    Надрусва ни

Учените разполагат със снимки от ядрено-магнитен резонанс, за да го докажат. Когато се влюбваме, същата зона в мозъка, която се свързва с пристрастеност към кокаина, става активна и ни сдобива с онова усещане за еуфория.

 Действа като болкоуспокояващо

Забравете за аналгина, трябва ви романтика. Някои от областите в мозъка, активиращи се при наситена любов, са същите, на които медикаментите влияят за намаляване на болката. Така че по-добре хванете за ръка този, когото обичате, вместо да пиете илачи.

      Забавя крачката

Това се отнася за господата. Мъжете напасват скоростта на походката си към тази на жената, в която са влюбени. Това обаче важи само при романтичните двойки. Момчетата нямат склонност да забавят крачка, ако са в компанията на девойка, с която не са интимни.

 Променя сърдечния ритъм

Когато сме влюбени, сърцето ни напасва ритъма си с този на другия, за да може да бият в синхрон. Не е ли романтично?

 Гласът ни се покачва с октава

Жените имат склонност да говорят с фалцет, когато искат да привлекат вниманието на интересуващия ги мъж. Не е изключено партньорите, без да съзнават, да присвоят някои типични белези в говора на другия като начин на комуникация или чувство, че има още нещо, по което си приличат.

Заслепява ни

Хора, които са в сериозно влюбени отношения, отвръщат поглед, без да искат, от атрактивни представители на другия пол. Това се нарича несъзнателно отклоняване на вниманието.

 Прави ни излишно смели

Всички сме чели за рицарите в бляскави доспехи, които правят всичко, само и само да спасят принцесата. Проучванията показват, че мъжете и жените са склонни да предприемат ненужни рискове, за да впечатлят любимия си.

Разширява зениците ни

Явно има нещо вярно в приказката, че очите са прозорците към душата. Офталмолозите твърдят, че увеличаването на зениците ни е пряко свързано с наситена емоционалност – такава, каквато само любовта може да ни донесе.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хората, които имат този навик, правят повече секс
Какво е социален махмурлук?
4-те зодии, които биха процъфтявали на самотен остров
Защо пингвините не могат да летят?
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме

Напишете дума/думи за търсене