Алла Пугачова казала на Емил Димитров: "Махай се!". А той бил в инвалидна количка

В понеделник Алла Пугачова навършва достолепните 75 години. Е, историята познава и по-достолепни гранддами на естрадата, но все пак Алла Борисовна е здраво свързана както с 45-те години, дето уж стигаха на България, така и със страната ни.
Все пак тя избухна като звезда именно у нас - в Слънчев бряг, на фестивала "Златният Орфей" с песента "Арлекино", изпълнявана преди това (макар и с коренно различен текст) от Емил Димитров. Много пъти е споделяла, че с него са били близки приятели, а

някои подозират и по-интимни отношения

Но последното чувство, останало у легендарния български певец, очевидно е огорчение. (Виж интервюто със сина му долу). При последния засега концерт в България тя се отнесла доста пренебрежително към Емил Димитров, при все, че той вече е в инвалидна количка. Казала му: "Махай се! Не искам да те виждам в тази количка!".
По ирония на съдбата

Пугачова в момента е нежелана в родината си

Причината е войната в Украйна, защото петият съпруг - телевизионният водещ Максим Галкин (за мъжете в живота виж по-долу), се обяви срещу нахлуването на Русия в Украйна и бе обявен за т.нар. ино (т.е. чуждестранен) агент. В отговор самата Алла пожела да сподели съдбата му и да получи същия статут.

Сегашната руска власт не посмя да посегне на иконата на съветската попкултура, но Пугачова избра да се изнесе в Израел при принудително емигриралия Галкин. После се върна при непрекъснати призиви на "колорадските бръмбари" (руски патриоти, наречени така заради георгиевските лентички) и тя да бъде обявена за "враг на родината".

Преди 45 години заради великата певица буквално целият Съветски съюз се беше залепил за екраните на черно-белите си телевизори с прекъсващ сигнал и тенекиен звук, защото по онова време и по всичките две програми на "Гостелерадио" нямаше какво друго да се гледа.

Кариерата стартира от

песента "Арлекино" по време на "Златният Орфей"

Тогава - на 7 юни 1975 г., съветските другари излъчваха от българския курорт Слънчев бряг връчването на голямата награда.

Ако преди въпросното предаване някой може и да е чувал за нея, на 8 юни тя се събужда не просто като известна певица, а като най-популярната изпълнителка за 1/6 от световната суша и "нашата Пугачиха".

Всъщност този триумф, а и стартът на блестящата кариера на Алла Борисовна можеше и да не се състои - тя просто попада на онова издание малко по втория начин, през задния вход.

Членът на международното жури на "Златният орфей" - известният съветски музикант и композитор Константин Орбелян, успява да се пребори и да наложи своето протеже Георгий Минасян, солист от естрадния джазов оркестър на Арменската ССР, на който самият той е бил художествен ръководител. Но завистници докладват пред "отговорните инстанции" за уж "нетрадиционната ориентация" на певеца и ужасените соцчиновници в паниката си "да не се изложим пред чужденците" спират участието му в конкурса.

Все пак великата и могъща първа в света работническо-селска държава не може да бъде представяна на международната сцена от такъв субект на "морално разложение".

И тогава от ситуацията чевръсто се възползва Павел Слободкин, авторитетно име в съветската естрада и ръководител на един от водещите ВИА (вокално-инструментален ансамбъл) - "Веселые ребята" ("Веселите момчета"). Именно там като сотка току-що е постъпила начинаещата, но много амбициозна певица Пугачова.

Та подразбрала за екшъна в Министерството на културата, младата Алла Борисовна, както твърдят градските легенди, вади душата на Слободкин, че трябва да замине за Слънчев бряг каквото и да стане. И той включва на пълна мощност цялото си налично влияние.

Отначало изкопават отнякъде отдавнашната - вече в тийнейджърска възраст (за първи път е изпълнена през 1960 г.) авторска песен на Емил Димитров "Арлекино". След това поетът Борис Баркас пише нов текст, а самият Слободкин прави съвременен аранжимент.

Именно това е хитът на съветската участничка, защото в конкурсната програма, която трае три дни, Пугачова пее още две песни - "Я вновь хочу увидеть Ленинград" ("Искам отново да видя Ленинград") и "Ты снишься мне" ("Сънувам те").

Емил Димитров-син: След проявеното неуважение баща ми само махна с ръка и каза: Карай...

- Г-н Димитров, в понеделник Алла Пугачова става на 75 години. Тя не крие, че благодарение на песента на вашия баща "Арлекино" става известна. Той видя ли изпълнението на 7 юни 1975 г.?

- Не, гледаше как тя пее неговата песен по телевизията. И на другия ден отиде да я поздрави, защото песента беше много добре изпълнена. Оттогава те станаха близки приятели и често си говореха по телефона. Всичко беше прекрасно, когато бяха млади, по-късно обаче Алла много се промени.

- Какво имате предвид?

- Имам предвид, когато той беше вече доста болен и се придвижваше на инвалидна количка - 22 октомври 2004 година беше прощалният концерт в София, част от голямото турне в зала 1 на НДК.

- Да, според пресата тогава тя казала, че Емил Димитров е записан със златни букви в книгата на нейния живот.

- Може и така да е казала пред хората, не знам. Но когато отидохме с баща ми в гримьорната, аз бутах инвалидната му количка, тя се държа много хладно и неуважително, да кажа меко - неколегиално. Каза му, че не иска да го вижда на количката. Това бяха думите. Не му отдели и една минута в гримьорната.

- Може би е искала да го види здрав и в добро здраве.

- Е, каквото и да е искала да каже, не биваше с думите: "Махай се!". Прояви изключително неуважение, все пак човеци сме. Тогава забелязах и аз, и баща ми, че тя много се беше променила. И с днешна дата виждам, че се е обърнала срещу собствения си народ, хората, които я направиха звезда.

- А как реагира баща ви на нейните думи и поведение?

- Ами по неговия си начин: "Карай, карай...". Баща ми беше широко скроен, знаете. Това го нарани, но не го разплака. И след това спряха да се чуват изобщо. Да не говорим, че когато той си отиде от този свят, тя не изпрати нито букет, нищо, дори не се обади да изкаже съболезнования. Сякаш баща ми не е съществувал. Абсолютно неуважение. Хората се променят, така е, все пак и тя ще остарее. Нали знаете - колелото се върти за всички хора, за нея също.

- Алла казва в интервюта, че е благодарна на три държави за кариерата си - България, Украйна и Полша. Интересно, че Русия липсва. Това го казва преди войната.

- Тя стана супербогата благодарение на тогавашната власт, знаете. Интересно е това с благодарността - все едно Емил Димитров да благодари на Македония. Но това е друга тема.

- И накрая - били ли са интимни Алла Пугачова и вашият баща, както пише в руски сайтове.

- Реално погледнато, не знам нищо сериозно да е имало. И да е имало закачка, е било някаква забежка. Нямам потвърждение на тази информация.

Най-важните мъже в живота на певицата

Герман Соловьов

Наричат го космонавт - първия, покорил сърцето на 17-годишната Алла, но това не е така. Младият мъж само е служил в центъра за подготовка на космонавти в Звездното градче, имал е и звание майор, но никога не е летял в Космоса.

Борис Вахнюк

Към Борис Вахнюк - кореспондент на радиостанцията "Юность", а по-късно и на списанието "Кръгозор", Пугачова изпитва нежни чувства, но романът им си останал само роман.

Валерий Романов

От студента в Института за чужди езици Валерий Романов артистката получила сърцето му и предложение за брак. При това съвсем неочаквано. Изпратили младия човек в Близкия изток като преводач по време на арабско-израелската война и той предложил на възлюбената си да замине заедно с него като негова съпруга. В тази ситуация е трябвало до дни да се разпишат в гражданското. Пугачова отказала, но му обещала да го дочака. В крайна сметка се омъжила за съвсем друг човек.

Миколас Орбакас

За първи път Алла Борисовна минала под венчило 20-годишна. След брака си с цирковия артист от Литва Миколас Орбакас официално носила неговата фамилия, но на сцената излизала с моминското си име.

Семейният им живот продължил 4 години. Родила им се дъщеря - Кристина, която по-късно тръгва по стъпките на майка си и става певица.

Емил Димитров

Нашият певец и композитор Емил Димитров също е спряган от руските медии за един от любимите на Пугачова. Според тях двамата имали мимолетна връзка по време на конкурса "Златният Орфей", но тя приключила след завръщането на Алла в Москва. По това време тя е омъжена за Миколас Орбакас.

Павел Слободкин

Музикантът Павел Слободкин е основател на легендарната група "Веселые ребята", където стартира кариерата не само на Алла Пугачова, но и на много други звезди като Александър Градски, Александър Буйнов, Алексей Глизин.

Слободкин започнал отношения с Пугачова в период между два нейни брака. За сметка на това обаче изиграл важна роля за начина, по който изпълнителката изпълнила песента "Арлекино", която по-късно става нейна визитна картичка.

Константин Орбелян

Пианист, диригент и композитор, народният артист на СССР за първи път видял бъдещата звезда на естраден конкурс и много я харесал. Оказало се, че симпатията им е взаимна.

В средата на 70-те Алла Борисовна работи в естрадния оркестър на Армения, който по това време Орбелян ръководи и даже имала намерение да се омъжи за него.

Двамата обаче се разделили, защото тя се влюбила в друг - Александър Стефанович.

Александър Стефанович

Бракът на певицата с кинорежисьора Стефанович продължил 3 години - от 1977 до 1980-а.

Тях Александър отразил години след това в романа си "Кураж", който пък залегнал в основата на едноименния сериал, излъчен по първа програма на руската телевизия. По сведения на журналистите примадоната не била във възторг от филма.

Разводът с него бил "тежък и неприятен" и се проточил половин година, разказва на свой ред нейният трети съпруг Евгений Болдин. Толкова време било нужно двойката да си подели имуществото.

Евгений Болдин

Бракът на певицата с Болдин - продуцент и концертен директор, продължил 8 години - от 1985 до 1993 г. Работели заедно и бързо се сближили, но не ставало и дума за любовен роман.

Скоро Болдин се разделя с жена си. Пугачова и Стефанович също са в развод. И Евгений, и Алла останали сами. Работели денонощно заедно и съвсем скоро започнали и съвместен живот.

Живели около 5 години без брак, докато не заплашили певицата, че заради "аморалния" им съюз ще престанат да пускат Болдин зад граница. Чак тогава двойката оформила отношенията си в гражданското. За раздялата си със звездата Евгений по-късно разказва:

"Алла живееше извън понятието "семейство", неин главен приоритет в живота бе творчеството. Затова и нямахме семейство в общоприетия смисъл на думата, ние даже не го и създадохме".

Владимир Кузмин

Докато била обвързана с Болдин, Пугачова имала кратък роман с Владимир Кузмин, чиито песни тогава се ползвали с огромна популярност. Алла Борисовна поискала да се запознае с рокмузиканта веднага щом чула негови записи.

Пристигнала в Ленинград за негов концерт и не се отделяла от него до края на пребиваването в северната столица. Двамата се разделили заради заминаването на Кузмин за Америка. Но пък от романа им останал един от най-известните дуетни хитове на Пугачова - "Две звезди".

Сергей Челобанов

По време на отношенията си с Челобанов Пугачова едва не си отишла от този свят. С 10-години по-млад мъж до себе си певицата решила да се подмлади с няколко пластични операции. След като върху външността поработили пластични хирурзи в швейцарски клиники, получила отравяне на кръвта и едва не умряла.

Игор Талков

Слухове за кратък роман на певицата с Игор Талков тръгнали от пресата. Музикантът, убит през 1992 г., бил поклонник на певицата. Посветил своята композиция "Звезда" и известно време участвал в нейния "Театър на песните на Пугачова".

Филип Киркоров

Най-известният брак на Пугачова е с Филип Киркоров. Съюзът им продължава 11 години. На всички е известно, че Киркоров е бил горещ фен на певицата още от детството си и години наред е търсил нейното благоразположение.

Сватбата им през 1994 г. е сюрприз за публиката. Сключват брак в Санкт Петербург по време на турне на Филип Киркоров там. Паспортите на младоженците връчва лично кметът на северната столица Анатолий Собчак. Забавно било, че печатът за сключен брак в паспорта на Пугачова е трябвало да бъде ударен на страницата "Деца", тъй като в графата "Семейно положение" вече нямало свободно място.

Според признанията на Киркоров двамата се разделят отчасти заради това, че той не успял да обръща достатъчно внимание. По думите на певеца животът с Пугачова никак не бил лесен, но той научил много от нея. "На сцената пееше "Обичай ме", но в живия живот тя беше рязък и суров човек с много строги принципи.

Може би тъкмо това я прави толкова велика не само на сцената, но и в живота. В това се крие тайната на привлекателността като личност", казва той.

Максим Галкин

Петият брак на Алла Пугачова с Максим Галкин - артист, комик, певец и водещ, продължава и до днес. Запознава ги бившият съпруг на Пугачова Филип Киркоров през 2001 г., а от 2005 г. живеят заедно. Женят се през декември 2011 г. На 18 септември 2013 г. се появяват близнаците Елисавета и Хари, родени на звездната двойка от сурогатна майка.

Бъдещите съпрузи се срещат на "Славянския базар" във Витебск. Там Алла Пугачова е председател на жури, а в рамките на този фестивал Галкин трябвало да има дебютен самостоятелен концерт. Скоро след запознанството си Галкин и Пугачова записват дует, след който пресата започва да пише за техните отношения.

Комикът признава, че любовта между тях не е пламнала от пръв поглед, а след месеци срещи, в които се родили искрени чувства. Галкин е с 27 години по-млад от певицата и с 5 от дъщеря Кристина, която е на 47 години. Това обаче не пречи на любовта им.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хората, които имат този навик, правят повече секс
Какво е социален махмурлук?
Защо пингвините не могат да летят?
4-те зодии, които биха процъфтявали на самотен остров
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме

Напишете дума/думи за търсене