9 странни дейности, които ще засилят вашето сексуално желание

Ако сте в сух период , всичко е наред. Случва се, особено ако сте били с един и същ партньор от години или изпитвате телесни промени поради стареене.
Добрата новина е, че може да си върнете магията с няколко прости трикове. Има естествени начини да повишите либидото си без много усилия, и повечето от тях са наистина приятни, така че ситуацията е двойно печеливша.

1. Яжте черен шоколад
Шоколадът е естествен афродизиак. „Той е с високо съдържание на химикала триптофан, който повишава синтеза на серотонин - невротрансмитер, който може да окаже голямо влияние върху либидото“, казва Джош Екс - автор на бестселъра „Яж мръсно”. „Всъщност някои проучвания дори показват, че яденето на повече шоколад е свързано със значително подобрена сексуална функция при жените.“

Изберете висококачествен черен шоколад с ниско съдържание на захар, за да увеличите максимално съдържанието на антиоксиданти и ползите за здравето и не забравяйте да контролирате порциите си, тъй като прекомерният прием на шоколад и захар може да повлияе на теглото ви. Блокче или две са добра порция.

2. Приемане на йохимбин
„Извлечени от кората на дървото йохимбе, добавките с йохимбин често се използват като естествено лекарство за сексуална дисфункция", казва Акс. „Смята се, че като насърчава отпускането на гладката мускулатура, йохимбинът помага при лечението на състояния като еректилна дисфункция."

3. Ограничаване на приема на алкохол
Алкохолът може да ви направи по-отпуснати първоначално, но твърде много чаши вино може да предизвика обратен ефект. „Твърде много алкохол може да попречи на представянето ви и да затрудни тялото ви да реагира сексуално, което води до при проблеми като еректилна дисфункция и намалена способност за оргазъм", споделя експертът. Вместо това изпийте чаша или две, за да оправите настроението, но след това се насочете към спалнята, вместо да наливате още една.

4. Прибавяне на мака в храната
„Въпреки че първоначално е била използвана като естествено средство за подобряване на плодовитостта, маката сега е призната с мощните си свойства за повишаване на либидото“, казва Акс. „При мъжете е доказано, че това перуанско чудо спомага за подобряване на еректилната дисфункция и повишава сексуалното желание. При жените мака може да помогне за балансиране на хормоналните нива и да предотврати страничните ефекти от менопаузата, които могат да допринесат за ниско сексуално влечение, като тревожност, депресия и сексуална дисфункция“, обяснява той. Може да я намерите в магазините за здравословни храни като добавка и да я консумирате, прибавяйки я в смутита, супи или десерти.

5. Правилно хидратиране
„Дехидратацията е свързана с дълъг списък от отрицателни странични ефекти, които могат бързо да убият настроението, като умора, главоболие и вагинална сухота“, казва Акс. „Уверете се, че пиете много вода и яжте много плодове и зеленчуци, за да останете достатъчно хидратирани.“


6. Прием на женшен
„Добре познат като естествен афродизиак, който повишава сексуалното желание", уверя Акс. „Полезните ефекти на женшена се приписват на съдържанието му на гинзенозиди, за които е доказано, че подобряват кръвния поток и намаляване на еректилната дисфункция." Женшенът може също да помогне за подобряване на либидото, сексуалната активност и дори качеството на спермата.

7. Правете повече секс
„Да, правенето на секс засилва сексуалното желание повече от всичко друго, което мога да препоръчам. Не мога да ви опиша колко пъти съм казвал на моите клиенти: „Сексът поражда секс. Колкото повече го правите, толкова повече го искате“, казва д-р Холи Ричмънд, соматичен психолог и сертифициран секстерапевт.

Правейки секс, вие стимулирате онези хормони, които ви карат да се чувствате добре, като допамин и окситоцин, които изпращат сигнал на тялото ви да жадува за повече.

8. Упражняване
„Упражненията стимулират производството на тестостерон, което е от ключово значение за силното либидо", казва Ричмънд. „А упражненията с партньора ви са чудесен начин да направите нещо заедно, което ви кара да се чувствате силни, уверени и като страничен продукт секси."

9. Опитване на нещо ново
Приключенията могат да направят нещата вълнуващи и това повишаване на адреналина също ще подобри сексуалното желание. „Това може да бъде всичко – от пътуване до ново място, изучаване на нов език, изпробване на нов спорт или още по-добре добавяне на нещо съвсем ново към вашия сексуален репертоар“, казва Ричмънд. „Хората жадуват за новости в повечето аспекти от живота и понякога в дългосрочните връзки, новостите са намалели радикално“, казва тя.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене