Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му

Куентин Тарантино
СНИМКА: instagram/tarantinoxx

Американският режисьор Куентин Тарантино се отказа от идеята да заснеме The Movie Critic, съобщи електронното издание „Дедлайн“. Това трябваше да бъде десетият и последен филм в кариерата му.

Според изданието, което цитира анонимни източници, близки до режисьора, той „просто е променил решението си“ относно създаването на този филм и няма планове да се връща към продукцията му в бъдеще. Порталът отбеляза, че началото на снимките беше отложено за по-късна дата, тъй като Тарантино смяташе за необходимо да пренапише сценария на филма. Засега той ще си вземе почивка, за да обмисли каква история може да бъде подходяща за последния игрален филм в кариерата му, на който той отдава особено значение.

Американският актьор Брад Пит трябваше да изиграе главната роля във филма. Това можеше да стане третата му съвместна работа с Тарантино след „Гадни копилета“ и „Имало едно време в Холивуд“. В интервю за „Дедлайн“ режисьорът сподели, че по негова идея действието на филма ще се развива в Калифорния през 1977 г., а сюжетът му ще разказва историята на филмов критик, който работи за порно списание.

Тарантино стана известен през 1994 г. с филма „Криминале“ (1994). Продукцията с бюджет от 8 милиона долара донесе печалба от 100 милиона долара, спечели "Златна палма" в Кан, "Оскар" за оригинален сценарий и редица други филмови награди. Тарантино получи "Оскар" и за оригиналния сценарий на „Джанго без окови“ (2012).

Произведенията на Тарантино включват филми като „Глутница кучета“ (1992), „Джаки Браун“ (1997), „Омразната осморка“ (2015) и други, пише БТА.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хората, които имат този навик, правят повече секс
Какво е социален махмурлук?
Защо пингвините не могат да летят?
4-те зодии, които биха процъфтявали на самотен остров
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме

Напишете дума/думи за търсене