Как да декорираме правилно дома си с животински принт

Животинските щампи често се срещат в дрехите, но могат да се използват и в декора на дома. Тази модна концепция е една от най-впечатляващите за украса на жилището, независимо дали е внедрена във вашите мебели, завеси, килими или дори сервизи.

Тенденции в декорациите с животински принт
Обичайно първите щампи, за които се сещаме, когато говорим за животински щампи, са на леопард и тигър. Да, те може да са най-популярните, но не са единствените. Освен тези класики, има разнообразен каталог от вечни модели.

• Принт крава
• Зебра щампи
• Принт жираф
• Принт на гущер
• Принт на гепард
• Змийски принт
• Принт на паун

Към този списък може да добавите екзотични птици, както и пастелни цветове, за да скъсате с конвенционалните схеми.

Ето защо не е необичайно да намерите възглавници, килими и други декоративни аксесоари, подобни на кожата на зебра, но съчетаващи сини и бели тонове например.

Препоръки за успешна декорация с животински принт

1. Използвайте ги разумно
Не пълнете цялата си къща с „козина”, когато може да използвате само килим в хола или възглавници на едноцветни мебели. Калъф за диван, пуф или малка стена с тапет с животински принт е достатъчен.

2. Всичко е до финес в тоновете
Покрийте няколко стени с тапети в светли тонове, за да не претоварвате пейзажа.

А ако искате да тапицирате мебел, помолете фирмата да изработи десена с обновена палитра, така че да се придържате към боите, но във фина гама.

3. Животински щампи в кухнята
Капитониран трапезарен комплект с животински принт, покривка, плочки и сервизи също са начини да внесете стила в кухнята, без да прекалявате.

4. Обърнете внимание на детайлите
Картина със снимка на кожа на жираф или спално бельо със зеброви ивици са малки, но подходящи детайли за декорация на животни.

Не е необходимо да запълвате пространствата с големи принт размери, няколко важни елемента често вършат работа.

5. Стил в стила
Вместо да смесвате различни щампи, най-добре е да комбинирате стила с това, което върви в същата линия.

Ако предпочитате леопард, нека бъде само леопард. Ако изберете стена с шарки на фламинго, не добавяйте други елементи с ивици. Има тънка граница между персонализирането и екстравагантността.

6. Смесване на животински щампи с други материали
Тъй като ключът не е да пренасищате пространството, може да балансирате декора, като включите дървени мебели или аксесоари от влакна като юта или ракита. Това създава хармония, без да нарушава визията с животински принт. Стенните корнизи и мраморните плотове са разумни и допълващи алтернативи на тенденцията.

Какво не трябва да правите, когато декорирате с животински принт
Целта на декорациите е оригиналност, но не излизайте извън контрол. Въпреки че декорът с животински принт е уместен, най-добре е да стоите далеч от мебели с части като котешки глави по краищата, ръце, имитиращи змии, или лапи с нокти.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
10 признака, че си във въображаема връзка, а не в истинска
Папараци уловиха Кейти Холмс да се разхожда из улиците на Ню Йорк с посинено око
14 неща, които жената иска от секса
Вижте как Деси Стоянова се сбогува с Би Ти Ви (Снимки)
Актьорът Кевин Спейси посреща 65-годишнината си без дом

Напишете дума/думи за търсене