Африканският черен сапун – новият хит за вашата кожа

Това е е изцяло натурален продукт, произведен от растения с произход от Западна Африка. Тези растения придават на сапуна тъмния му цвят.

Африканският черен сапун придоби популярност през последните години поради безбройните му ползи за кожата. Хубавата новина е, че е безопасен за използване при повечето типове кожа. Според едно проучване в традиционните рецепти се използва масло от палмови ядки и филтрата от изгорена пепел от какаови шушулки.

Традиционните рецепти не съдържат оцветители, аромати и други добавки, които отнемат от чистотата му. Хората, загрижени за добавките, може да проверят етикета, за да се уверят, че продуктът не съдържа такива.

Предимства на африканския черен сапун

1. Безопасен е за повечето типове кожа

Традиционната рецепта за африкански черен сапун не съдържа багрила, аромати или парфюми. Така че за хората с чувствителна кожа и тези, които са алергични към определени добавки, черният сапун е добър заместител на модерните сапуни.
Ако човек има някаква чувствителност към багрила, аромати или парфюми, трябва да провери етикета, преди да купи африкански черен сапун.

2. Има антибактериални свойства

Африканският черен сапун има свойства, които помагат за премахването на бактериите от кожата. 

Едно проучване в Journal of Microbiology and Biotechnology Research сравнява африканския черен сапун с медицински сапуни. Проучването разглежда колко ефективен е черният сапун за спиране на бактерии като стафилококус ауреус, ешерихия коли и др.
Оказва се, че черният сапун е по-ефективен при премахването на някои бактерии, отколкото са лечебните сапуни.

3. Може да помогне за лечение на акне

Друга употреба на африканския черен сапун е да помогне за лечението на акне. Според проучване, в което са разпитани 100 потребители на черен сапун, 23% от тях го използват за лечение на акне. От тях 39% съобщават, че са „много доволни“ от резултатите, докато 44% са „донякъде доволни“. Което също е доста добър резултат.

4. Може да помогне за намаляване на фините бръчки

Друго проучване подкрепя използването на африканския черен сапун за предотвратяване на фините линии и бръчки. Счита се, че сапунът може да предотврати фините линии и бръчки поради своите антиоксидантни свойства. Тези свойства могат да помогнат в борбата срещу вредните свободни радикали.

5. Може да намали появата на тъмни петна

Тъмните петна, известни също като хиперпигментация или старчески петна, са участъци от кожата, които изглеждат по-тъмни от другите. Според проучване 45% от участниците съобщават, че са „много доволни“, а 40% съобщават, че са „донякъде доволни“ от използването на черен сапун за намаляване на появата на тъмни петна.

6. Премахва грим

Африканският черен сапун е ефективно средство за премахване на грима. Това ви спестява употребата на друг продукт с неясни качества и произход.

7. Може да помогне за намаляване на въздействието на екземи

Африканският черен сапун може също да помогне на хората, живеещи с екзема. Изследване показва, че 7% от участниците използват успешно черен сапун за лечение на екзема. Той е страхотен продукт, когато трябва възстановите и излекувате участък от кожата си.

8. Има противогъбични свойства

Африканският черен сапун може да помогне за предотвратяване на разпространението на гъбични инфекции, включително дрожди Candida albicans.

9. Има овлажняващи ефекти

Някои сортове африкански черен сапун могат да съдържат масло от ший или карите, а те са страхотни, когато кожата ви има нужда от хидратация.

Имайте предвид, че при някои хора действа обаче обратното – предизвиква сухота. Ако случаят е такъв, човек може да използва по-малко от продукта, да потърси различна марка или да прекрати употребата изобщо.

10. Отмива се лесно от кожата

За разлика от някои модерни сапуни, които могат да оставят след себе си остатъци след измиване, африканският черен сапун се измива лесно, когато се изплаква с вода, оставяйки кожата да се чувства чиста, без да е лепкава.

11. Има успокояващи ефекти

Маслата и мазнините, присъстващи в африканския черен сапун, могат да помогнат за успокояване на кожата. Например може да откриете, че употребата му ви създава облекчение от симптоми на обриви и други кожни заболявания, които причиняват сърбеж или болка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене