Пол Маккартни обяви дати за концерти във Франция и Великобритания

Сър Пол Маккартни

Пол Маккартни обяви дати за концерти във Франция и Великобритания, съобщиха Пи Ей Мидия/ДПА и АФП, цитирани от БТА.

Концертите на Маккартни във Великобритания ще бъдат след двегодишна пауза - през 2022 г. бившият бийтъл взе участие на фестивала в Гластънбъри. 81-годишният музикант продължава турнето Got Back в Лондон и Манчестър през декември тази година. "Развълнуван съм да приключа 2024 г. с концерти", коментира Маккартни.

На 14 и 15 декември Маккартни ще представи шоуто си на Co-Op арена, а на 18 и 19 декември ще е в лондонската зала О2. Концертите ще включват музика от всички година на кариерата му, песни на "Бийтълс" и "Уингс", солови парчета.

Турнето ще продължи и във Франция и Испания. По-ранно Маккартни обяви дати за концерти в Уругвай, Аржентина, Чили и Перу през октомври т.г. Got Back стартира през 2022 г. в САЩ с 16 концерта.

След това беше участието на Маккартни в Гластънбъри.

През 2023 г. Маккартни изнесе 18 концерта в Австралия, Мексико и Бразилия.

Във видеопослание музикантът анонсира намерението си да изнесе и два концерта в Париж, съответно на 4 и 5 декември, в "Дефанс арена".

През 2018 г. Маккартни и групата му изнесоха концерт пред 40 хил. души на същото място. "Дефанс" е най-голямата зала за концерти в Европа. В нея беше организирано и шоуто на Тейлър Суифт.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Мика Стоичкова се омъжи тайно
“24 часа” въвлече Иван и Андрей и в общо бащинство, но майката е една!
Ламин Ямал на яхта в Гърция
Какво да правим при слънчев удар
Онасис принуждавал Джаки Кенеди да правят секс на публични места

Напишете дума/думи за търсене