Печенката и Веско Ешкенази със съвместен проект

Световно известният български цигулар Веско Ешкенази и световният шампион по бийтбокс - Адриана Николова - Печенката записаха популярното „Либертанго" на Астор Пиацола в аранжимент на Печенката. Съвсем скоро ще излезе и видео версия на композицията.

Едва 18 годишната Адриана Николова - Печенката, ученичка в НМУ „ Любомир Пипков", специалност „Оперно пеене" е носителка на световна титла от Световното първенство по бийтбокс - Берлин и трето място в престижния конкурс „ Император на микрофона" - Австрия. В България Печенката е единственото момиче, което се занимава с бийтбокс.

Именитият български цигулар Веско Пантелеев - Ешкенази е концертмайстор на Кралския Концертгебау оркестър в Амстердам. Участвал е в концерти заедно с Монсерат Кабайе, Пласидо Доминго, Алексис Вайсенберг и други. Лауреат е на международните конкурси за цигулари "Виенявски" в Пекин и "Карл Флеш", Лондон.

Концертира в Европа, САЩ, Южна Америка, Индия, Китай. Участва на фестивалите "Мидем" в Кан, Монпелие и "Атлантик" - Франция, музикалните фестивали в Нант и Рей и мн.др.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
10 признака, че си във въображаема връзка, а не в истинска
Папараци уловиха Кейти Холмс да се разхожда из улиците на Ню Йорк с посинено око
14 неща, които жената иска от секса
Вижте как Деси Стоянова се сбогува с Би Ти Ви (Снимки)
Актьорът Кевин Спейси посреща 65-годишнината си без дом

Напишете дума/думи за търсене