Слънчев бряг-код жълто

Любомир Николов е автор на сборниците с разкази „Въжеиграчът Карой" и „Очи на сляп, език на болен", номинирани за наградата Хеликон през 2010-а и 2012 г. Най-новата му творба - „Слънчев бряг - код жълто", е сборник от три неочаквани новели, далеч от ежедневната логика и повторения.

"YouTube - my love" e новела за онова бъдеще, където светът се променя, а ние не. В новия свят паметниците, които остават след нас са дигитални. Още по-интересно е, ако някой, като героят Виктор иска да остане на всяка цена и надминава всякакви очаквания. В текста бъдещето вече е дошло. То е почукало на вратата и без да го каним, вече е в домът ни.

Били ли сте в Слънчев бряг? Виждали ли сте екстаза на мултиезичните тълпи? Втората новела „Слънчев бряг - код жълто" е заредена с експлозивен и заразителен хумор. Въпреки, че текстът е облякъл униформата на роман, действието се развива светкавично, като в борбата сумо.

„Гран Виа" ще ви захвърли в близкото бъдеще. Неочакваният сюжет описва психиатър, енигматичен пациент, страдащ от личностово разстройство и всичко, което им се случва, когато историята напуска лекарският кабинет. Тази новела картографира географията на самотността, ползването на другия като средство, необходимостта от нови и работещи идеи. Героите от страниците не са на себе си. Тяхната неудържимост, брутална жизненост и дребни престъпления грабват вниманието, а наситеният език с малко думи казва повече.

 

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене