НСА помага на деца с проблеми

Национална спортна академия „Васил Левски" се включи в Благотворителната кампания „Лесно е да си добър. Опитай и ти", организирана съвместно с Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите „А.Р.И.З.-7".

Кампанията е в полза на спорта за деца с увреждания, и в партньорство със Сдружение „Българска история, традиции, изкуство и етнология" - Б.И.Т.И.Е.

Тази събота в Мултифункционалната зала на НСА деца и младежи със специални образователни потребности, техните родители, студенти и част от лицата на кампанията ще участват в спортен празник, чиято цел е да демонстрира възможностите на спорта за подобряване качеството на живот, образователна и социална интеграция, равен шанс и пълноценна изява на личността.

Предвидени са демонстрации по шоудаун, голбол (футбол за незрящи), гребен тренажор и щафетни игри, в които интегрирано ще участват деца с увреждания, преподаватели и студенти.
Специална изненада ще бъде футболен мач между родни звезди, родители и девойки от Дома за лица с интелектуални затруднения - гр. Баня.

В рамките на събитието ще се проведе благотворителен базар с творби на известни артисти, художници и занаятчии, носители на наградата „Пазител на традициите" - Кеазим Исинов, Надежда Кутева, Евелина Величкова, Борислав Русинов и др. Ще се продават и детски рисунки от фонда на конкурса с кулинарна тематика „Рецептите на баба". Събраните средства ще бъдат използвани за подпомагане на образователни и спортни инициативи за деца с увреждания.

Кампанията „Лесно е да си добър. Опитай и ти" е подкрепена официално от Министерството на физическото възпитание и спорта, Българска младежка организация „Биоалтернатив", както и от носители на престижната награда „Пазител на традициите". Лица на кампанията са Орлин Павлов, Валя Балканска, Валди Събев, Катя Близнакова, Стефания Кочева и параолимпийската вицешампионка Полина Джурова.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене