Дейвид Бауи отново на върха

Новият абум на David Bowie The Next Day дебютира на първо място в класациите на Великобритания, Белгия, Чехия, Дания, Финландия, Германия, Ирландия, Холандия, Нова Зеландия, Португалия, Швеция и Швейцария, една седмица след премиерата си.

Албумът е на върха в чартовете за дигитална продажба в iTunes на повече от 60 страни. The Next Day достигна и най-висока позиция в класацията на САЩ в цялата звукозаписна кариера на Bowie (#2 място) и стана най-бързо продаващият се албум във Великобритания за годината до момента.

The Next Day вече има златен статус на продажби в Обединеното Кралство, Австрия, Франция, Ирландия, Португалия и Швеция. И още един личен рекорд за David Bowie: това е първият му албум, който става #1 в класациите на Германия, Холандия, Португалия, Белгия, Дания, Финландия и Нова Зеландия.

Паралелно с огромния успех в чартовете, The Next Day (написан от Бауи и копродуциран от неговия дългогодишен творчески партньор Тони Висконти) се радва на безпрецедентно одобрение от страна на музикалните критици и медиите. Албумът е определен като „Истински шедьовър!" от в-к „Ню Йорк Таймс" и като „Най-великото завръщане някога" от в-к "Индипендънт".

И още от световната преса:

"Поразителен албум и изключително успешно завръщане" - LA Times (САЩ)

"Смислена и значима музика, от която всички имаме нужда" - Wall Street Journal (САЩ)

"Велик албум и нещо много ценно във времена на все по-малко изненади: усещане за мистерия" - The Times (Великобритания)

"Албумът е абсолютно чудо: наситен, емоционален, проницателен и загадъчен" - The Telegraph (Великобритания)

"Музикално богат с интригуващи текстове и елегантна атмосфера. Лошата новина? Няма лоша новина." - Globe and Mail (Канада)

"Един от най-добрите албуми в съвременната рок музика" - Frankfurter Allgemeine Zeitung (Германия)

"[Bowie] поразява с новия си албум" - El Mundo (Испания)

"Едно триумфално завръщане, което ни напомни колко много липсват в днешния музикален свят творчески колоси като David Bowie" - Herald Sun (Австралия)

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене